Active Beauty
Aktivni ugalj: Trend lepote za kožu i zube

Black Beauty

Aktivni ugalj: Trend lepote za kožu i zube

U Aziji se aktivni ugalj vekovima koristio kao prirodni lek. Sada ovaj crni aktivni sastojak uključujemo u našu svakodnevnu negu lepote za kožu i zube!

Šta je aktivni ugalj?

Odjednom se pojavilo mnogo kozmetičkih proizvoda crne boje, a razlog za to je moderni sastojak aktivni ugalj. Ova prirodna aktivna supstanca dobija se pirolizom. Suvo drvo se zagreva na visokim temperaturama u odsustvu kiseonika. U Aziji je aktivni ugalj već vekovima veoma cenjen kao prirodni lek, a sada je suvereno zauzeo mesto u nezi lica i zuba!

Šta sve može aktivni ugalj u nezi!

Gel za tuširanje, piling, dezodorans, peel-off maske ili maske u maramici sada mogu da se nađu i sa dodatkom aktivnog uglja kao sastojkom za dopunsku negu! U gelu za tuširanje aktivni ugalj čisti duboko pore i izvlači višak sebuma iz kože. Tokom delovanja, maske i pilinzi s aktivnim ugljem vezuju nečistoće, sebum i mrtvi sloj kože. One se zatim uklanjanju kada se maska skine i koža se pri tome dubinski čisti. U kombinaciji sa salicilnom kiselinom, aktivni ugalj je posebno efikasan protiv bubuljica i obezbeđuje ujednačen ten. Pošto aktivni ugalj ima blago dezinfekciono dejstvo, ovaj aktivni sastojak u dezodoransima sprečava nastanak neprijatnog telesnog mirisa.

Blistavo beli osmeh uz aktivni ugalj

Smatra se da ovaj prirodni, crni sastojak u pasti za zube uklanja diskoloraciju ili naslage na zubima bez upotrebe mikroplastike ili sredstava za izbeljivanje, a da pri tome ne oštećuje zubnu gleđ kao druga abrazivna sredstva. Pored toga, smatra se da aktivni ugalj ima blago dezinfekciono dejstvo koje može da eliminiše bakterije u ustima i tako spreči nastanak lošeg zadaha.