Active Beauty
Praznični pokloni za muškarce: šta on želi?
Tekst: Magdalena Langeder

Srećni praznici!

Praznični pokloni za muškarce: šta on želi?

Koliko god praznici bili divni, svake godine pred nama je zadatak šta zapravo odabrati i pokloniti – njemu. Imamo li poklon za dečka ili muža? Pronalaženje prikladnih poklona za (omiljene) muškarce u našim životima neverovatno je teško svake godine. Donosimo vam predloge šta da odaberete za voljenog muškarca.

Ideje za poklone za muškarce

Ne znaš šta ćeš muškarcu svog života da pokloniš za Novu godinu i Božić? Za ovakve slučajeve napravili smo tipologiju poklona koja takođe može da se poklopi s jednom ili dve želje na njegovoj listi želja.

1. Štreber u području tehnologije

Možda je kliše da većina muškaraca voli tehnologiju. No mnogi od njih zaista se raduju tehničkim napravama, što znatno olakšava traženje poklona:

  • Jasnoća: kako biste snimili još bolje (porodične) fotografije svojim pametnim telefonom, postoje posebna pričvrsna stakla za mobilni telefon. Bilo da se radi o snimanju neke aktivnosti ili o snimanju najsitnijih detalja – vaša voljena osoba garantovano će dugoročno uživati. Od rezultata ćete moći da napravite fotoknjigu.
  • Odlaganje i punjenje: još jedna ideja mogla bi da bude podloga za bežično punjenje. Ovo nije praktično samo zato što ključeve od automobila i kuće uvek imate pri ruci, već ovaj pametni alat služi i kao baza za punjenje vašeg pametnog telefona.
  • U zemlji teškaša: „Jednog dana u životu voleo bih da vozim bager“ – jeste li već čuli ovu ili sličnu izjavu? Tu želju možete jednostavno da ispunite, na primer, bonom. Pozitivna nuspojava: zabavno je gledati!

2. Znalac

Nije svaki muškarac zainteresovan za tehničke uređaje. Neki više vole nešto prijatnije – bilo fizičko ili kulinarsko:

  • · Wellness kod kuće: ako ste mladi ili malo stariji, nega kože uvek je važna! Stoga je bogata krema za lice ili maska za lice kao poklon uvek dobar izbor jer tako izražavamo poruku da želimo da se naš muškarac oseća i izgleda dobro. Dodatna ideja: dodajte vaučer za spa dan i opustite se zajedno.
  • Kulinarska inspiracija: Srećom, vremena su se promenila – mnogi muškarci sada vole da stanu uz šporet i isprobaju razne kulinarske kreacije. Pa zašto ne podsticati te veštine i ne podići ih na viši nivo – na primer kursom kuvanja kao božićnim poklonom? Na kraju će svi imati koristi od toga! Možete da napravite i individualno dizajniranu kesicu sa začinima za svoju voljenu osobu.
  • Umirujuće ture: odaberite neku za svog muškarca jer u Srbiji se mnogo toga nudi – od restorana, kafana, wellness hotela do posebnih doživljaja usred prirode.

3. Ljubitelj prirode

Promenljivo zimsko vreme znači da su izleti u prirodu mogući samo u ograničenom rasponu. Ali nije važno – ove ideje za poklone skratiće vreme čekanja:

  • Nešto za pokret: voli li vaš dragi da planinari? Poklonite mu flašu za piće od nerđajućeg čelika. Ne samo da je to održivije rešenje od plastičnih pandana već i održava čaj ili kafu toplim na dugim planinarenjima – a vodu hladnom.
  • Miris prirode: ako vam vreme uopšte ne bude naklonjeno, još postoji mogućnost da unesete prirodne mirise u prostor, na primer sa setom mirisa. Osim prijatnosti za čulo mirisa, doprinose i opuštanju.
  • Lični vodič za pešačenje: pešačke rute moraju da budu dobro organizovane. Da biste svom dečku, tati, bratu, ujaku ili najboljem prijatelju dali nekoliko podsticaja na putu, vodič kroz prirodu može da bude ne samo koristan već i inspirativan poklon.