Active Beauty
Sve što morate da znate o puderu – i koji vam savršeno pristaje

Vodič za makeup

Sve što morate da znate o puderu – i koji vam savršeno pristaje

BB-krema: osnova za prirodni finiš

Lagani makeupa: BB-krema idealna je za čiste tipove kože kojima nije potrebno mnogo prekrivanja – i kada vam se ujutro žuri pa želite da je brzo nanesete. BB-krema (dvostruko B označava beauty balm ili blemish balm) optički se stapa s kožom i lako se nanosi prstima zbog svoje lagane konzistencije. Prekriva sitne nedostatke ili crvenilo, a ten i dalje izgleda ujednačeno i prirodno. Dodatna prednost za lepotu: budući da BB-krema sadrži hranljive i hidrirajuće aktivne sastojke, neće vam biti potrebni dodatni proizvodi za dnevnu negu.

CC-krema: osnova za ujednačen ten

Majstor korekcije boje: CC-krema, odnosno colour correction cream preporučuje se svima koji žele više optički da koriguju kožu na licu i da prekriju nepravilnosti. Čestice zelene boje ujednačavaju crvenilo, pigmentacijske fleke i podočnjake. Osim toga, hranljivi sastojci ublažavaju crvenilo kože pa pigmentacijske fleke postepeno nestaju. Nanesite CC-kremu na lice kao što nanosite dnevnu kremu, a tvrdokorne nepravilnosti prekrijte korektorom. Dodatna prednost za lepotu: redovnom upotrebom CC-krema deluje čak i protiv starenja kože.

Puder: podloga za kožu bez sjaja

Mat izgled posebno se dobro slaže s masnim tipovima kože, koji brzo dobiju mastan sjaj s klasičnom podlogom – a takođe čini idealnu osnovu za detaljniji večernji look. Ovde postoje dve varijante proizvoda: klasični puderi i tečni proizvodi koji se suše u prah. Oni se takođe mogu kombinovati za visoko prekrivanje. Uvek prvo nanesite tečnu podlogu beauty blenderom, a zatim puder četkicom. Dodatni savet: Ako se T-zona, tj. čelo, nos i brada, brzo masti, posebno je efikasan završni sloj pudera.

Tečni puder: podloga za blagi sjaj

Presijavajući look nije samo u trendu nego je savršen i za osobe suvih tipova kože koji se bore s osećajem zatezanja ili ljuštenja kože. Posebni serumi za sjaj vlaže kožu i obezbeđuju blistav, prirodan ten. Kako se koriste: vlažnim sunđerom za nanošenje makeupa nanesite tanak sloj tečnog pudera. Dodatna prednost za lepotu: zbog visoke moći prekrivanja koju ima tečni puder, potrebna vam je samo mala količina proizvoda zahvaljujući kojoj neće doći do zapušavanja pora.

Proizvodi za fiksiranje dugotrajnog makeupa

Spremate se za veliki party? Sprejevi ili puderi za fiksiranje obezbeđuju dodatnu postojanost šminke. Najpre pomoću četkice ili vlažnog sunđera za nanošenje makeupa u tankim slojevima nanesite tečni puder s formulom dok vam koža ne bude ravnomerno prekrivena. Na kraju sve fiksirajte proizvodom za fiksiranje. Dodatna prednost za lepotu: dešava li vam se često da vam se puder nakuplja na T-zoni, ispod očiju i na pregibima usana? Transparentni puder za fiksiranje obezbeđuje da sve ostane na svom mestu i bude ujednačeno.

Sadrži vitamin E i prirodno ulje od koštica breskve

„Tonirana dnevna krema BB“ brenda Balea

Pronađite u dm online prodavnici

Sertifikovana prirodna kozmetika

„CC Color Correction krema za lice - ZF 6“ brenda alverde NATURKOSMETIK
Pronađite u dm online prodavnici

Za postojanu i otpornu šminku

„Fix Me! sprej za fiksiranje“ brenda AURA
Pronađite u dm online prodavnici

Savršeno se stapa sa kožom i čini je ujednačenom i glatkom

„HEALTHY Mix CLEAN&VEGAN serum tečni puder sa vitaminima” brenda BOURJOIS PARIS

Pronađite u dm online prodavnici

Za ujednačen ten

„Fit me Matte & Poreless kompaktni puder“ brenda MAYBELLINE NEW YORK
Pronađite u dm online prodavnici