Active Beauty
Večernji makeup: sada su popularna ova tri upečatljiva looka
Tekst: Susanne Kainhofer, Elisabeth Sas

Party makeup

Večernji makeup: sada su popularna ova tri upečatljiva looka

Večernji makeup u jarkim bojama savršen je za doček Nove godine. Donosimo uputstva korak po korak za tri vrlo posebna looka.

1. Večernji makeup: kad se sretnu crvena i roze

Nespojiv par: jarkocrvene, mat usne i nežna, svetlucava ružičasta senka – ovom neobičnom kombinacijom privući ćete pažnju. Srećom, kada je u pitanju večernji makeup, sve je dozvoljeno! A najbolje od svega: ovaj look kreira se vrlo jednostavno.

 • makeup neka bude suptilan: izbegavajte drečavi hajlajter i jak bronzer, a umesto toga koristite malo kompaktnog pudera. Crveni i ružičasti akcenti kasnije će bolje doći do izražaja uz mat prajmer.
 • kada je podloga spremna, tankom četkicom nanesite nežnu, svetlucavu, ružičastu senku na pomični kapak i donju liniju trepavica. Zatim je pomešajte ka spolja sa mat, neutralnim ružičastim tonom. Kako biste pojačali efekat, izbegavajte ajlajner i umesto njega istaknite guste duge trepavice.
 • sada je vreme za zanimljivu notu: naglasite usne jarkocrvenim, mat ružem, a potom nanesite senzualni parfem i – spremni ste za zabavu!


2. Večernji makeup: disko glam

Za party makeup birajte svetlucavu senku s metalik česticama uz ekstraduge trepavice u stilu 70-ih. A usne? Neka ostanu diskretne, u tonovima ružinog drveta. Ovo je najbolji način da vaše oči zablistaju u prazničnom sjaju.

 • kod ovog looka najbolje je da takođe kreirate diskretnu podlogu. Za razliku od prve varijante, makeup ne mora da bude toliko mat. Podlogu nanesite sunđerom i nemojte da koristite previše pudera kako bi vaša koža zadržala prirodan sjaj.
 • prilikom nanošenja makeupa na oči prvo nanesite prajmer na kapke da bi svetlucava senka kasnije bila postojana. Našminkajte pokretne kapke srebrnom svetlucavom senkom. Boju nežno povucite ka unutrašnjem uglu oka – tako će vaše oči delovati budnije i blistavije. Na kraju, za suptilni holo efekt, preko srebrne senke možete prstima da utapkate nežnu bronzanu svetlucavu senku, što obezbeđuje sofisticiranu igru boja na kapcima. Sada još samo treba da nanesete maskaru i vaš dramatični look biće spreman.
 • kako ipak ne biste ukrali sav šou, za usne koristite sjaj u boji ružinog drveta. Ako pak svom looku želite da dodate još blistavosti, na nokte nanesite svetlucavi lak, a potom i svetlucavi nadlak.


3. Večernji makeup: smaragdne oči

Efektan look u bojama od nijansi tamne jele do smaragdnozelenih tonova sasvim sigurno nije svakodnevni izgled, već je prikladan samo za posebne prilike. Party makeup izgleda najlepše u kombinaciji s usnama u nude nijansama i slojevitim obrvama.

 • odaberite neprozirnu podlogu s presijavajućom završnom notom i izblendajte sunđerom za šminkanje dok se proizvod ne stopi s kožom.
 • nanesite malo korektora ispod očiju i dobro ga izblendajte. Dodajte prozirni puder ispod očiju kako biste sprečili da se proizvod taloži u borama.
 • da bi zeleni look što duže bio postojan i kako se ne bi dalje razmazivao, na pomični kapak nanesite prajmer za senku.
 • za smaragdne oči možete da odaberete složen, sveobuhvatan makeup ili da koristite samo zelene akcente. Za sveobuhvatni look nanesite tamnozelenu senku na ceo pomični kapak i uz donju liniju trepavica radi postizanja efekta smokey eye. Zeleni naglasci mogu da se postignu na nekoliko načina: na primer, tamnozelenom olovkom za oči iscrtajte mačje oči ili naglasite samo donju liniju trepavica zelenom senkom.
 • obrve uokviruju look. Kako bi smaragdne oči izgledale elegantno, očešljajte obrve dijagonalno prema liniji kose, popunite praznine finom olovkom za obrve i učvrstite dlačice prozirnim gelom.
 • kako look ne bi bio preteran, na usnama koristite samo nude nijanse koje mogu da variraju od vrlo svetlih do čokoladnih tonova. Na kraju nanesite malo prozirnog sjaja na sredinu usana.


Ovi proizvodi vam mogu pomoći da postignete glamuzorni makeup look:

Zlatno zelena nijansa naglašava vaše oči

„Art Couleurs senka za oči – 360 Golden Leaf” brenda CATRICE

Pronađite u dm online prodavnici

Svetla nude boja sa svetlucavim efektom

„Senka za oči mono 184/002“ brenda s-he colour&style

Pronađite u dm online prodavnici

Nežna zlatna nude nijansa

„Mono senka za oči br.02“ brenda alverde

Pronađite u dm online prodavnici

Postojan do 16 sati

„Super Stay Matte Ink tečni ruž za usne – 20 Pioneer “ brenda MAYBELLINE NEW YORK

Pronađite u dm online prodavnici