Active Beauty
Nega beba zimi: šta treba nežnoj bebinoj koži u hladnim danima

Zaštita od vetra

Nega beba zimi: šta treba nežnoj bebinoj koži u hladnim danima

Čim temperatura padne, osetljiva bebina koža traži dodatnu dozu nege. Bebe osetljivije reaguju na uticaje iz okoline nego odrasli jer zaštitna barijera kože njihovog tela još nije u potpunosti razvijena. Odgovarajuća nega bebe – korak po korak:

Blaženstvo u kadi: ovo kupanje čini predivnim iskustvom za roditelje i bebu

Bebe se osećaju prijatno u mlakoj vodi (36 °C do 37 °C) u kadi. Kako našim osetljivim mrvicama ne bi bilo hladno, pobrinite se da temperatura u prostoriji bude prijatna i topla, odnosno najmanje 23 °C. Važno je da sve pripremite unapred, jer bi kupka trebalo da traje samo pet do deset minuta. Za maleno telo dovoljno je pola kašičice gela za umivanje. Prvo rasporedite proizvod između dlanova, a zatim nežnim kružnim pokretima očistite vlasište i telo.

Nega s kremom i uljem: umiruje osetljivu dečju kožu

Posle kupanja važno je da se bebinoj koži vrati vlažnost. Pritom važi sledeće pravilo: manje je više. Zagrejte između dlanova tri do pet kapi baby ulja i rasporedite po celom telu. Za nadraženu kožu u pelenskom području, neurodermatitis ili ekcem potreban je poseban program. Gruba područja kože neguju se kremama i losionima prijatnim za kožu s cinkovim oksidom i nevenom kao aktivnim sastojcima. Savet za nadraženu kožu guze i nogu: pustite neka se mališani nekoliko minuta ritaju goli.

Zaštita od sunca, vetra i hladnoće: dobro opremljeni u svim vremenskim uslovima

Bebina koža teže podnosi direktnu sunčevu svetlost, vetar i hladnoću nego koža odraslih. Optimalno je zaštićena kremama za vetar i vremenske prilike (spoljna temperatura od 3°C). Kreme sadrže biljna ulja koja su slična masnoj strukturi kože pa se tako integrišu u postojeći prirodni zaštitni film. Blage formulacije s kamilicom, pantenolom i nevenom štite od isušivanja. Jednostavno nanesite malu količinu na sve izložene delove tela.

Obogaćena uljem noćurka i cinkom

„Baby & Kinder SENSITIV krema za bebe“ brenda Lavera

Pronađite u dm prodavnici

Hrani, umiruje i stvara barijeru protiv spoljnih uticaja

„Wind & Wetter zaštitni balzam za lice beba od nevena“ brenda WELEDA baby

Pronađite u dm prodavnici

Podržava prirodnu ravnotežu kože

„Krema za vetar i hladnoću“ brenda babylove

Pronađite u dm prodavnici