Ukus Italije: pasta al limone sa kremom na bazi ovsa

Recept za vegansku testeninu al limone sa kremom na bazi ovsa

Šta vam je potrebno?

Sastojci za 4 porcije:

Priprema:

1. Skuvajte špagete
U većem loncu zakuvajte vodu. Kad voda proključa, dodajte so, a zatim testeninu.
2. Narendajte i iscedite limun
U međuvremenu operite limun toplom vodom i osušite ga. Narendajte koricu limuna i sipajte je u šerpicu. Zatim prepolovite limunove i iscedite sok pa dodajte narendanoj korici u šerpici. Zakuvajte i pustite da lagano vri dok gotovo sva tečnost ne ispari.
3. Pripremite sos
Dodajte krem na bazi ovsa u limunov sok i sve zakuvajte. Dodajte biber, so, prstohvat muskatnog oraščića i šećer u sos.
4. Poslužite špagete
Ocedite špagete i vratite ih u lonac. Prelijte ih limunovim sosom i dobro promešajte. Poslužite na tanjirima, ukrasite veganskim prelivom za testeninu i naseckanim peršunom. Ko želi, može dodatno da pospe sitno seckanu koricu limuna po testenini.