Active Beauty
Zimski odmor u Austriji i Sloveniji: ova skijališta su neprocenjiva
Tekst: Nina Baldinger

Zimska zabava

Zimski odmor u Austriji i Sloveniji: ova skijališta su neprocenjiva

Zima u Austriji je fantastična, ali skijališta često mogu da budu skupa. Uprkos tome, ne brinite, jer donosimo neke korisne savete! Predstavljamo vam skijališta koja ne samo da imaju pristupačne cene nego nude i zimsku zabavu. Od Štajerske preko Koruške do Slovenije: pokazaćemo vam gde možete u potpunosti da uživate u povoljnom zimskom odmoru.

Austrija je apsolutni san svakog ljubitelja zimskih sportova. No u mnogim područjima skijanje i zimski odmor u Austriji mogu da budu vrlo skupo zadovoljstvo. Srećom, postoje i brojne povoljne mogućnosti koje ne samo da su prihvatljive za novčanik nego oduševljavaju divnim padinama i bajkovitim vrhovima. Neka od tih jeftinih skijališta mogu se pronaći u Austriji i Sloveniji, a nude mnogo raznolikosti, čak i uz manji budžet. Ovde možete da skijate na besprekorno uređenim stazama, a da se pritom ne osećate kao da ćete se mnogo istrošiti.

Svim ljubiteljima skijanja svakako se isplati da upoznaju ove predivne krajeve i pritom uštede novac!

Koruška (Kärnten)

Katschberg

Zimsko odmaralište Katschberg je porodično skijalište. Većina hotela nalazi se odmah na stazama, a vrhunske žičare omogućavaju savršeno skijaško iskustvo.

Radno vreme: od 2. decembra do 31. marta*

Dnevna karta: 60,5 evra*

Slatka preporuka: carske mrvice s domaćim voćnim prelivom, ili jastučići s medom i cimetom u maslacu iz restorana Gamskogelhütte.

Nassfeld

Nassfeld je najveće skijaško područje na sunčanoj strani Alpa – i u skladu s tim je tako raznoliko. Sportski ili rekreativni skijaši, borderi… ovde se svi zabavljaju.

Radno vreme: od 7. decembra do 7. aprila*

Dnevna ulaznica kada je sezona: 62 evra*

Štajerska (Steiermark)

Tauplitz

Okruženi brojnim planinskim vrhovima, u ski centru Tauplitz možete da uživate u veličanstvenoj panorami. Porodice vole široke padine, a slobodni skijaši ovde se osećaju kao kod kuće.

Radno vreme: od 2. decembra do 7. aprila*

Dnevna ulaznica u sezoni: 53 evra*

Slatka preporuka: domaća štrudla od jabuka u restoranu Berggasthof Hollhaus.

Kreischberg

Na skijalištu Kreischberg postoje staze za celu porodicu i posebne staze za one koji vole avanturu. Najsavremeniji sistemi za zasipanje snegom omogućavaju fantastične staze i zagarantovan sneg do kraja sezone.

Radno vreme: od 8. decembra do 1. aprila*

Dnevna ulaznica u sezoni: 62 evra*

Slatka preporuka: ogromne germknedle s filom od vanile u restoranu Riegleralm.

Slovenija

Mariborsko Pohorje

Kao najveći skijaški centar u Sloveniji, Mariborsko Pohorje je mesto susreta svih ljubitelja snega – bilo na skijama, snoubordu ili na sankama.

Radno vreme: od 1. decembra do 31. marta*

Dnevna karta: 43 evra*

Kanin – Sella Nevea/Bovec

Na skijalištu Kanin – Sella Nevea/Bovec imate jedinstven pogled: na Alpe – i na Jadran. Ovo skijaško područje nalazi se delom u Sloveniji, a delom u Italiji.

Radno vreme: od 8. decembra do 5. maja*

Dnevna karta 39,50 evra*

*Radno vreme i cene dnevnih karata važe od novembra 2023.