Menu

Oprez, glatko

Savršena bikini zona!

Home » Lepota » Nega » Oprez, glatko - 06.2018

Mnogi putevi vode do savršene bikini zone. Koji je pravi, često odlučuje lični senzibilitet.

Landing Strip”, „Brazilian“ ili radikalni „Hollywood Cut“ pri kom ne ostane ni jedna jedina dlačica: intimne frizure takođe podležu modnim trendovima. Spektar od „Bikini Complete” do geometrijskih oblika ili prirodnog izgleda je prilično širok i raznovrsan. Ali pošto „prirodni izgled“ pripada izumirućoj vrsti, nepotrebne dlačice moraju da se uklone. Bol i izdržljivost odlučuju o idealnoj metodi.

Metoda 1: Epilacija

Ovako se to radi:
Prilikom epilacije električnim aparatom za epilaciju, dlake se najčešće uz pomoć rotirajućih kukica izvlače iz folikula ispod kože, umesto da se odsecaju. Prag bola se u zavisnosti od osetljivosti kreće od „laganog čupanja” do „ekstremno neprijatnog”. Kome je bolno skidanje dlaka sa nogu, ne treba ni da pokušava sa epilacijom u bikini zoni. Velika prednost ove metode je dugotrajnost osećaja glatkoće. Dlačicama treba otprilike mesec dana da ponovo narastu.

 

Preporučujemo:
Iz sveta tehnike. Silk-epil bikini styler marke BRAUN pre svega omogućuje nežno uklanjanje dlačica u kadi ili tuš-kabini

Metoda 2: Depilacija voskom

Ovako se to radi:
Kod ove metode takođe treba stisnuti zube. Ovde se dlake premazuju toplim ili hladnim voskom, preko njega se pritiska traka, a zatim se dlake skidaju snažnim potezom suprotno od smera rasta dlake. „Da bi se garantovala optimalna depilacija u bikini zoni, dlačice bi trebalo da imaju dužinu od najmanje 5 mm”, objašnjava Melani Čalupski iz dm kozmetičkog studija. Dobra vest: Iskustvo govori da se bol smanjuje pri svakom sledećem tretmanu. A kada se dlačice uklone, rezultat će potrajati naredne četiri nedelje.

Preporučujemo:
Lycia trake za depilaciju lica, obogaćene inovativnom formulom sa ekstraktom nevena koji ima ublažavajuće dejstvo na vašu kožu.

Metoda 3: Sredstvo za uklanjanje dlačica

Ovako se to radi:
Sredstva za uklanjanje dlačica u obliku pene, kreme ili rolera, oslobađaju koren tako što razaraju sastavne komponente dlačica, nakon čega one jednostavno otpadnu. Radi se o kratkotrajnoj, bezbolnoj metodi koja se u svako doba može sprovesti kod kuće. Dlaka će ponovo porasti nakon samo desetak dana. Jedini rizik su hemijska sredstva koje sadrži, koja mogu da dovedu do alergijskih reakcija i ni u kom slučaju ne smeju doći u dodir sa sluzokožom.


Preporučujemo:
U samo jednom potezu BALEA Peach Love za brijanje rešite se neželjenih dlačica veoma lako.

Metoda 4: Sugaring

Ovako se to radi:
Sugaring ili skidanje dlačica šećernom pastom je efikasno kao i depilacija voskom, ali sa manje bola, pošto se dlačice skidaju u smeru rasta dlake. Ovom metodom se postiže glatka koža na tri do šest nedelja. Pritom se šećerna pasta nanosi suprotno smeru rasta dlake, a skida se povlačenjem u smeru dlaka. „Pošto se pasta sastoji od prirodnih sastojaka, ne dolazi do iritacije kože i crvenila.”, kaže Melani Čalupski. „Ona čak deluje i protivupalno”.


Preporučujemo:
Iz drevnih vremena.
Šećerna pasta za orijentalno uklanjanje dlačica bredna CLEOPATRA garantuje dugotrajnu glatkoću bez nuspojava.

Methode 5: Brijanje pod tušem

Ovako se to radi:

Vlažno brijanje je najčešći oblik depilacije, tj. površinskog uklanjanja dlačica. Brijanje je brzo, jeftino, jednostavno i, ako pratite nekoliko jednostavnih pravila, bezbolno. Dlačice se pri tom uklanjaju veoma oštrim žiletima u smeru rasta dlake. One će ponovo porasti posle jednog do tri dana i postupak treba ponoviti.


Preporučujemo:
Sa trakicama sa aloe verom i vitaminom E, omogućavaju da Bela Fairytale brijač lako klizi preko vaše kože. Fleksibilna glava brijača idealno prati konture tela i omogućava glatko kretanje nožića.

Za uspešno vlažno brijanje

 • Da biste postigli posebno temeljan rezultat brijanja, savetujemo da se pre brijanja istuširate ili okupate. Dlačice će tako omekšati i lakše će se ukloniti.
 • Najbolje je da se brijanje obavi uveče, kako bi koža mogla da se odmori.
 • Duge dlake treba ošišati pre brijanja da se brijač ne bi zapušio.
 • Piling između dva brijanja pomaže da se uklone mlade dlačice koje su upravo izašle iz folikule. Ovo omogućava da se izbegne osećaj peckanja.
 • Pravi alat je osnova za savršeno brijanje. Tu spada gel ili pena za brijanje i oštar brijač.
 • Tupi brijači su noćna mora za kožu i garantuju osećaj peckanje ili urastanje dlaka.
 • Žilete treba menjati na 6 nedelja.
 • Uvek treba brijati u smeru rasta dlake i pri zategnutoj koži. Na taj način se štite pore i sprečavaju upale.
 • Nakon intimnog brijanja koži je potrebna nega. Za to su pogodne kreme ili losioni sa aloe verom.
 • Treba izbegavati proizvode koji sadrže nadražujuće materije, kao na primer alkohol.
 • U slučaju da dođe do iritacije u intimnoj zoni, upalu ćete smanjiti nanošenjem dečijeg pudera.
 • Nakon brijanja ne treba ići u saunu ili na trening – znoj donosi bakterije koje nisu poželjne u sveže obrijanoj bikini zoni.

 

Prema gore
OKViše informacija