Active Beauty
Kako da party make-up potraje celu noć

Razmazani ruž i maskara su neželjeni pratioci na žurci.

Kako da party make-up potraje celu noć

Doček Nove godine, vatrometi, proslave: Zimi su dani kraći, a noći provedene na žurkama duže. Naspavajte se, nadišite svežeg vazduha i pijte dosta tečnosti da biste bili fit do ranih jutarnjih sati. Pravilna tehnika šminkanja garantuje postojani party make-up.

Da bi šminka potrajala do kasno u noć, prethodno je potrebna temeljna nega. Ona uključuje piling, čišćenje lica, hidratantnu kremu i prajmer koji će ujednačiti ten i učiniti podlogu trajnijom. Ako ste skloni suvoj koži, nanesite tečnu bazu, za masnu ili mešovitu kožu najbolje su formule bez ulja i kompaktna šminka. Na kraju nanesite sprej za fiksiranje šminke.

Tokom žurke trepnemo sigurno nekoliko hiljada puta. Ako stavimo bazu za senku, senka će preživeti bez oštećenja. Prajmer daje trepavicama volumen i intenzitet, čak iako smo stavili samo jedan sloj maskare. Tako ćete sprečiti lepljenje trepavica i stvaranje grudvica od maskare. Ako uz to nanesete vodootpornu maskaru i isti takav ajlajner, razmazane panda oči nemaju šanse.

U uzbudljivim noćima usta su prilično zauzeta, bilo jelom, pićem, razgovorm, smehom ili poljupcima. Da ruž ne bi zalutao na čaše, kravate ili zube, možemo pažljivo da ga uokvirimo dugotrajnom olovkom za usne i ružem otpornim na poljupce.

Rezultat će biti posebno ujednačen ako prethodno uradimo piling usana i negujemo ih balzamom. Šminka ponekad ne traje dugo koliko i raspoloženje za žurku. Ako se šminka pretvori u umetničko delo nakon nekoliko suza radosnica ili znoja od đuskanja, uz sledećih pet saveta spasićete šta se spasiti može:

  1. Upomoć, ruši se fasada!

Kod uflekane ili umrljane šminke hidratantni sprej čini čuda. Pruža svežinu i osigurava da se u slučaju popravke boja neupadljivo stopi sa prethodnom. Korektor koji se nataložio u porama, može da se ukloni na ovaj način bez problema.

  1. Sjajni izgledi

Lepi sjaj može da bude zavodljiv ali kada se na T zoni pojavi masni sjaj, potrebna je akcija. Dodavanje pudera može da pomogne ali ako preterate stvorićete efekat maske. Bolja alternativa: upijajući papir koji će jednostavno apsorbovati višak sjaja.

  1. Trenutak, molim!

Razmazana maskara i mrvice senke mogu da se uklone štapićima za uši i kremom za lice odnosno bazom. Time se može istovremeno obnoviti podloga na zahvaćenom mestu. Nanošenje dodatne maskare treba da izbegnemo osim ako nemamo prajmer pri ruci, u suprotnom je slepljivanje neizbežno.

  1. Jutro je pametnije od večeri

Drečavi karmin može dosta da pomogne ali moramo pažljivo da ga nanosimo. Ako u sitnim satima nismo mirne ruke za tako nešto, sjaj za usne je jednostavna party alternativa. Može da se nanese bilo kada i bilo gde i ne postoji opasnost da će se nataložiti u porama usana.

  1. Svežina u svakom trenutku

Da bi vaš pogled i nakon nekoliko sati delovao budno, stavite malo hajlajtera u unutrašnje uglove očiju i ispod obrva. Ruž (ili olovka za usne) pobrinuće se za ružičaste obraze. Potrebno je izabrati i pravi miris. Fine citrusne note i nota zelenog čaja raspršiće svežinu i zaustaviće nadolazeći umor.