Active Beauty
Konačno pronađen – savršen ruž za usne!

Pomoći ćemo vam da pronađete savršen ruž za usne.

Konačno pronađen – savršen ruž za usne!

Crveni ili ružičasti? Mat ili sjajni? Tečni ili čvrsti? Univerzum ruževa za usne ne poznaje granice. Svaka žena daje nekom ružu prednost, ali koji od desetina ruževa odgovara kom tipu? Sledeći saveti bi trebalo da vam pomognu da pronađete pravog pratioca. Naravno, mislimo na ruž.

Osnov dobrog odnosa je briga. Tada će funkcionisati i poljupci. Usne se raduju intenzivnoj nezi u obliku pilinga i balzama. Za ravnomeran konačni rezultat, usne bi trebalo da budu što više oslobođene od ljuštenja kože, useka i nabora. „Program“ nege počinje pilingom. On može da se kupi pripremljen, ali možete da ga napravite i sami . Ako nemate ništa pri ruci, može da posluži i stara četkica za zube. Nije važno čime, važno je da ne trljate suviše jako.

Balzam za usne upotpunjuje program nege. Usne bi trebalo dobro da upiju balzam, pre nego što nastavite. Što su usne masnije, utoliko je površina klizavija pa se boja na usnama manje zadržava. Zbog toga usne pre šminkanja treba očistiti kozmetičkom maramicom, radi sigurnosti.

Nakon nege, sledi postavljanje osnove u formi prajmera za usne. Ne samo što se njime poravnava koža usana i time se produžava trajnost ruža za usne, već se pojačava i intenzitet boje. Zatim se usne ocrtavaju olovkom, kako bi se fiksirale konture i sprečilo „krzanje“ boje. Pročitajte ovde koji trikovi za šminkanje postoje za koje tipove usana:

 

Pravilna tehnika šminkanja za…

Uske usne:

Ko želi pune usne, to može da postigne vrlo jednostavno uz nanošenje više šminke. Osnovni sastojci: svetli ruž za usne, olovka za usne koja je za nijansu tamnija i sjaj. Najpre se spoljna ivica usana povlači olovkom – tako se optimalno koristi površina, a da pri tom ne deluje neprirodno. Zatim se svetliji ruž za usne nanosi četkicom a prelazi se blago izbleđuju olovkom. Mora da postoji prepoznatljiv, decentan prelaz od svetlog ka tamnom. Nijanse roze i boje kajsije deluju naročito dobro kao ruž za usne, dok suviše tamne boje deluju tanje. Takođe i za ljubiteljke crvene boje ova tehnika funkcioniše sa drečavo svetlom bojom višnje kao ružom za usne i nešto tamnijom olovkom. Zatim se sjaj za usne nanosi po sredini usana, što vizuelno „pumpa“ usne. Ko voli jednostavniju varijantu, koristi preparat za podebljavanje usana. Sastojci poput hijalurona oblažu usne, dok mentol ili čili uzrokuju blago bockanje, što takođe doprinosi punoći.

Tanka gornja usna:

Ako želite da poravnate tanku gornju usnu, olovkom povlačite samo spoljašnju ivicu. Kod donje usne ponešto ostaje unutar ivice. Na kraju se sjaj za usne nanosi samo po sredini gornje usne. Pored toga, sa malo hajlajtera naglasite amorov luk, što će takođe da učini da gornja usna deluje punije.

Tanka donja usna:

Ovde se primenjuje isti trik kao kod tanke gornje usne, ali obrnuto. Dodatni savet za ujednačavanje različitih oblika usana: na gornju usnu nanesite dva sloja, tako da deluje tamnije i uže i tako se vizuelno uklapa sa donjom usnom.

Pune usne:

Iako to mnogi ne žele i pune usne mogu da se šminkaju tako da deluju uže. To se najbolje postiže mat ružom u tamnim tonovima.

Nabori na usnama:

Kada se ruž za usne uvuče u nabore usana, čak i najlepša boja ne deluje toliko privlačno. Pored ispravne pripreme redovnim pilingom, prajmer doprinosi ujednačavanju nabora. Naročito je važno da uvek radite sa četkicom za usne! To je jedini način da se postigne ravna površina.

A kako pronaći pravu boju?

To je pitanje svih pitanja – koju boju izabrati za ruž za usne? Kako bi sve bilo kako treba, potrebno je da odredite ten kože. To je najbolje da se vidi na dnevnom svetlu na unutrašnjoj strani ručnog zgloba. Ako su vene plave, ten je svetliji, a ako su zelenkaste, onda je ten tamniji.

Za svetliji tip kože su pogodnije hladnije, plave nijanse boja, poput ljubičastih nijansi, dok su za tamniji ten pogodnije toplije, žućkaste nijanse poput boje narandže ili kajsije.