Active Beauty
Potpuna koncentracija

Tajna koja se krije u ampulama.

Potpuna koncentracija

Malo, ali delotvorno: Ampule za negu.

Ampule za negu su jedan od najvećih trendova kozmetičke industrije. Ampule predstavljaju prilagođena rešenja za svaki problem sa kožom. Male staklene bočice sadrže koncentrovane sastojke i nude brzu i efikasnu pomoć. Danas uglavnom dobijamo čiste i visoko koncentrovane sastojke u ampulama, jer sve više proizvođača kozmetičkih proizvoda odustaje od upotrebe konzervansa i emulgatora. Ovaj način ima dve prednosti: S jedne strane poboljšava se tolerancija na proizvod, a s druge strane koža primetno bolje upija visoko dozirane sastojke.  To se naravno primećuje i na koži. Bez obzira na to da li je koža bila previše pod stresom, da li joj je bila potrebna vlažnost ili brzo osveženje – dodatni tretman protiv starenja odmah daje vidljive i pozitivne rezultate.

Težak izbor

Prilikom izbora staklenih bočica treba posebno obratiti pažnju na potrebe sopstvene kože. Ampule mogu biti brzo rešenje s vremena na vreme, ritual u svakodnevnoj nezi ili dodatna nega, na primer pred neka važna dešavanja. Neke od ampula se mogu upotrebljavati u ciklusu od nedelju ili 28 dana. Nakon toga treba napraviti pauzu kako se koža ne bi previše navikla na koncentraciju sastojaka. Kada se ampula jednom otvori, treba je brzo iskoristiti – zbog nedostatka konzervansa, sastojci su osetljivi na kiseonik.

Sa visoko koncentrisanim sadržajem služe kao idealna dopuna svakodnevnoj nezi.

Bočice. Sa visoko koncentrisanim sadržajem služe kao idealna dopuna svakodnevnoj nezi.

Saveti i trikovi:

Oprezno polomite staklenu flašicu uz pomoć papirne maramice. Sadržaj sipajte u šaku i nežno utrljajte na željena mesta na koži.

  • Ampule treba nanositi isključivo na čistu kožu, vrat i dekolte. Za tretman čišćenja upotrebljavajte svoje uobičajene proizvode za negu.
  • Na kraju očistite kožu losionom za lice. Na ovaj način koža će bolje upiti sastojke, a nakon toga će se dodatno stvoriti kiseli zaštitni sloj.
  • Koristeći kozmetičku maramicu, pažljivo odlomite vrh staklene ampule tako što ćete je pritisnuti unazad. Pazite da ne ostane oštar vrh.
  • Koncentrat sipajte na šaku i natapkajte ga vrhovima prstiju ili ga umasirajte u kožu. Nastavite sa utrljavanjem sve dok ne primetite da je koža upila sve sastojke.
  • Na kraju, kao i obično, nanesite svoju dnevnu ili noćnu kremu.