Menu

Rešite se kose

kul frizure

Home » Lepota » Rešite se kose - 06.2017

To što je leto, i dalje ne znači da moramo da skratimo svoje duge pramenove. Umesto toga ih stilizujte ukosnicama i tračicama, postavljenim na najrazličitije delovima glave.

Što nam je potrebno za ovaj look:

  1. ukosnice (zlatne ili crne)
  2. tračice od somota ili satena (ružičaste i crne boje)
  3. četka za kosu
  4. sprej za kosu

Spušteno

Težian pravljenja: jedostavno

Uz minimalna pomagala ovaj look će postići maksimalan efekat. Konjski rep vežite sasvim nisko i povežite ga crnom trakom koja će ga dodatno učvrstiti i dati mu dodatnu notu elegancije.

Postupak: prvo napravite razdeljak po sredini i dobro začešljajte kosu. Oko sredine vrata povežite kosu običnom gumicom za kosu u niski konjski rep pa samo na njega nanesite sprej na bazi slane vode ili penu za kovrdžavu kosu kako biste dobili blage uvojke. Na kraju gumicu prekrijte crnom trakom od somota ili satena.

Preporučujemo:

Slatko. ebelin gumice za kosu za višenamensku upotrebu i kreativne frizure.
Slano. Mus Schwarzkopf je idealan za prirodnu učvršćene lokne.

 S ukosnicama u kosi

Težina pravljenja: jednostavno

Predstavljamo savršenu letnju frizuru sa efektom mokre kose. U ovoj varijanti kosa se sklanja sa lica, a završava uz vrat uz koji se veže niski konjski rep. Ukosnice koristite u velikom broju, ne samo iz praktičnih nego i iz stilskih razloga.

 

Postupak: prvo očešljajte kosu i napravite razdeljak nisko sa strane. Potom obilno nanesite gel na deo glave gde je kosa razdvojena pa kosu vežite u niski rep. Zatim u kosu stavite 15 do 20 ukosnica sa razmakom od otprilike pola centimetra. Brzo i efikasno!

Make-up: važno je postići savršen i ujednačen ten. Na kapke obilno nanesite plavo-zelenu metalik senku. Ako želite, možete da je nanesete i difuzno. Nežno ružičasti sjaj odlično će vam stajati i zaokružiti celi look.

Preporučujemo:

Glatko. Balea sprej probajte za neodoljivi wet look.
Talasi. ebelin ukosnice su idealne za kreativne i zahtevnije frizure.
Upadljivo. Visoko pigmentisane senke za oči Catrice u zelenoj boji naglasiće vašu prirodnu lepotu oka.
Nežno. L’Oreal Ultra mat kremasti sjaj za usne u nežnoj boji za lepu i prirodnu boju nijanse na usnama.

 

Napravljeno na najvišem nivou

Težina pravljenja: teško

Napred napravite visoku punđu, a pozadi umetnički napravljene pletenice. Pletenice napravite tako što ćete uz glavu isplesti nekoliko redova pletenica u smeru od vrata prema vrhu glave. Na vrhu glave umotajte pletenicu. Mada zvuči pomalo komplikovano, jako je jednostavno napraviti ovu frizuru. Uz malo vežbe frizura će vam uspeti bez problema, a za početak neće škoditi i ako vam koji pramen malo „pobegne“.

Kako napraviti:

Korak 1: nekoliko pletenica morate da ispletete sa zadnje strane glave i zato sedite na neku stolicu, zabacite kosu prema napred tako da slobodno visi u vazduhu pa je prvo dobro očešljajte.
Korak 2: po sredini glave češljem napravite razdeljak. Potom kosu sa svake strane odvojite na nekoliko delova.
Korak 3: sada po sredini glave ispletite francusku pletenicu pa je učvrstite gumicom za kosu.
Korak 4: proces ponavljajte onoliko puta dok ne ispletete kosu sa celog područja zadnje strane glave. Potrebno je isplesti tri do četiri pletenice.
Korak 5: sada napokon možete da podignete glavu i vezati kosu zajedno sa krajevima pletenica u punđu. Kosu potom fiksirajte ukosnicama, a na kraju fiksirajte i sprejem za kosu. Ako želite, možete oko punđe vezati usku crnu traku.

Preporučujemo:

Završni sjaj. Trend IT UP puder za lice za idealan ten.
Letnje frizure. Balea slani sprej za letnje frizure koje ne zahtevaju mnogo truda, a izgeldaju zavodljivo.

 

 

 

Sa zadnje strane

Težina pravljenja: jednostavno
Reč je o frizuri sa suptilnim efektom. Mada ćete utrošiti minimalan trud, ukosnice će se pobrinuti za to da ova frizura zasija visokim sjajem. Posebno će dobro funkcionisati ako prosušite kosu na vazduhu pa ona bude blago kovrdžava. Frizura je funkcionalna kao elegantna večernja frizura.

frisur mit vielen Bobby Pins

Postupak: ako vam je kosa u trenutku kada pravite frizuru, blago kovrdžava i prosušena na suncu, onda prvo treba da nanesete sprej na bazi slane vode ili penu za kovrdžavu kosu. Prednji deo kose je potrebno podeliti strogo po sredini glave pa od ušiju prema dole poređati ukosnice između kojih možete ostaviti razmak od pola centimetra.

Preporučujemo:

Snažno. Nivea pena za kosu ekstra jaka. Za učvršćivanje kako jednostavnih tako i zahtevnih frizura.
Sjaj. Maybelline master strobing stik za višenamensku upotrebu koji na Vašem licu ostavlja blagi sjaj u vidu sitnih čestica.

 

 

 

 

Prema gore
OKViše informacija