Active Beauty
Ruž za usne kao rumenilo, maskara kao ajlajner: možemo da isprobamo svašta!

Toaletni sto je prepun, neseser puca po svim šavovima? Ne mora da bude tako!

Ruž za usne kao rumenilo, maskara kao ajlajner: možemo da isprobamo svašta!

Maskara kao ajlajner, puder za obrve kao senka za oči i odgovarajuća boja ruža za usne kao rumenilo? Ovi proizvodi mogu veoma lako da promene svoju funkciju, dobiju višenamensku ulogu u kupatilskom ormariću i posluže kao osveženje izgleda dok smo u pokretu. Oni nam štede prostor, vreme i novac, a njihovo isprobavanje je zaista zabavno! Ispitali smo za vas najveće multitalente među ovim proizvodima i testirali njihove raznovrsne funkcije.

Ruž za usne, senka za oči, maskara: ovi proizvodi su pravi multitalenti

  1. Ruž za usne

Kao rumenilo: Dodavanje kremastog rumenila možete da izostavite, jednostavno nanesite ruž za usne na obraze kao rumenilo. Uz svetlucavi ruž za usne hajlajter je suvišan!

Kao senka za oči: Razigrana ružičasta, zavodljiva braon ili nežna nude nijansa: nanesite svoj omiljeni ruž za usne na očne kapke, nećete se pokajati. Klasični crveni tonovi takođe izgledaju odlično na kapcima.

Savet profesionalaca: Uz odgovarajući prajmer za senku za oči garantovano se neće razmaziti ni takozvani glossy look.

Kao ajlajner: Tamnim ružem za usne i kosom četkicom možete da iscrtate odličan luk.

 

  1. Senke za oči

Pažnja, ovde apsolutni multitalenat dolazi do izražaja. U zavisnosti od boje, senka može da se koristi potpuno univerzalno.

Kao puder za obrve: Tamna ili sivkasta braon nijansa sa malo narandžastog udela odnosno duboka crna boja kojom obično pravite smokey eye odlično pogoduju kao puder za obrve. Važno je da boju prilagodite boji obrva.

Kao bronzer: Bilo da je u pitanju mat ili svetlucavi ton: braon senka za oči sa blagom narandžastom ili crvenom nijansom odlično se nanosi kao bronzer.

Funkcioniše i obrnuto: Šminka na preplanuloj koži postaje blistavija kada i oči zasijaju u bojama sličnim tenu. Bez obzira da li upotrebljavate sjajni ili mat bronzer, uvek ga nanosite na gornji kapak i na donje trepavice. To daje lep, ujednačen finiš.

Kao kontura: Što je boja hladnija (dakle, što je manji udeo narandžaste), to bolje može da se konturiše mat, braon senkom za oči.

Kao rumenilo: Brzi savet: Svi ružičasti, crveni i braon tonovi iz vaše omiljene palete senki za oči mogu veoma lako da se nanesu kao rumenilo i odmah dočaraju svežinu na vašem licu!

Kao hajlajter: Zlatne, srebrne ili roze: Svetlucave senke za oči savršeno pristaju kao hajlajter na obrazima, u uglovima očiju i ispod obrva. Ne moraju čak ni da svetlucaju – beličaste i senke za oči boje kože takođe vizuelno dočaravaju sjaj na licu.

 

  1. Maskara

Kao ajlajner: Sigurno vam je poznat ovaj slučaj: tek što ste kupili gel ajlajner, već se osušio. Sa tim je sada gotovo: koristite jednostavno maskaru kao ajlajner! Potrebna vam je kosa četkica kojom možete da zahvatite boju sa četkice maskare i iscrtate liniju na kapku – gotovo!

Kao gel za obrve: Ako može da fiksira trepavice, držaće i obrve pod kontrolom. Ovde samo obratite pažnju na odabir odgovarajuće nijanse kako obrve ne bi bile previše tamne. Ako ne želite da obrve dodatno naglasite puderom ili olovkom, uštedećete još jedan korak, jer gel u boji i maskara automatski donose više punoće.

Za izrastak kose: Ko danas još ima vremena da trči kod frizera svakih nekoliko nedelja? Rešenje je brzinska varijanta za sakrivanje izrastka. Ovaj trik najbolje funkcioniše na tamnoj kosi i svetlom odnosno sedom izrastku. Pre nanošenja uklonite višak maskare sa četkice da ne biste imali previše boje na kosi.

 

  1. Olovka za obrve

Kao olovka za oči: Olovke za obrve su obično malo čvršće od olovaka za oči, inače se ova dva proizvoda ne razlikuju mnogo. Ovo može vrlo lako da se reši tako što ćete vrh olovke kratko zagrejati u ruci ili fenom.

Kao olovka za usne: Topli braon tonovi koji u idealnom slučaju nisu previše tamni optimalno se prilagođavaju boji usana i veoma lako zamenjuju olovku za usne.