Menu

Šminka sa gliter efektom: Evo naših saveta

Tokom prazničnih dana ne treba da štedimo na svetlucavim detaljima.

Home » Lepota » Make-Up » Šminka sa gliter efektom: Evo naših saveta - 12.2019

 

Tokom prazničnih dana ne treba da štedimo na svetlucavim detaljima. Uz prave savete gliter efekat će zasijati na pravom mestu

Oči sa gliter efektom

Nanesite bazu, a zatim ravnom četkicom nanesite svetlucavu senku za oči. Ako blago navlažite četkicu, rezultat će biti još intenzivniji. Neke dame koriste i setting sprej koji dodatno fiksira. S obzirom na to da je fallout (sitne mrvice) neizbežan kod svetlucavih proizvoda, našminkajte prvo oči. Da se sjaj ne bi previše širio po obrazima, ne brišite ga, već ga uklonite selotejpom. Za skidanje šminke pogodni su proizvodi koji sadrže ulje ili micelarna voda

 

 

Usne sa gliter efektom

Za diskretnu varijantu uzmite sjaj za usne sa svetlucavim česticama. Nanosi se samostalno ili kao finiš preko sjaja za usne. Ako želite posebno da naglasite usne, izaberite svetlucave pigmente. Kako bi trajali što duže, potrebno je da se nanesu brzo. Prvo stavite tečni karmin; još dok se suši, četkicom za usne obilato natapkajte svetlucave čestice. Za uklanjanje šminke i ovde vam je potreban proizvod koji sadrži ulje – ili jednostavno upotrebite maslinovo ulje: ostavite kratko da deluje i lagano obrišite šminku.

 

 

Obrazi sa gliter efektom

Hajlajter ili rumenilo sa svetlucavim česticama učiniće da jagodice zablistaju. Za dodatnu dozu sjaja koriste se pigmenti ili dodatne svetlucave čestice. Da bi što duže stajale, potrebna je dobra osnova i prianjajuća površina. Nakon što nanesete prajmer, stavite malo vazelina na najvišu tačku jagodica. Zatim lagano prstom ili ravnom četkicom utapkajte sjaj. Sprej za fiksiranje šminke pružiće završnu postojanost. Višak sjaja možete da skinete selotejpom. Ostatak se nežno uklanja uljanim sredstvom za skidanje šminke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nokti sa gliter efektom

Nanošenje jednakog broja svetlucavih čestica na svaki nokat može da predstavlja pravi izazov. Za vizuelno ujednačen rezultat nokte prvo namažite lakom za nokte u boji a zatim nanesite sloj zlatnog ili srebrnog svetlucavog laka za nokte. Ako želite da izbegnete lak za nokte u boji, svetlucavi lak izdašno namažite na špicasti sunđer za šminku i natapkajte ga na nokte. Tako ćete nadomestiti boju. Fiksirajte celinu slojem završnog laka. Da biste se rešili upornog sjaja, nanesite skidač laka za nokte u većoj meri na tupfer i pritisnite ga oko 30 sekundi na nokat. Umesto da trljate, jednostavno ga obrišite. Podjednako dobro funkcioniše i „dip in“ skidač laka za nokte u koji se potapa nokat. Na taj način svetlucave čestice će se lakše ukloniti.

Prema gore
OKViše informacija