Menu

Stilizujte kosu bez vrućeg vazduha

Poštedite kosu vrućeg vazduha i uprkos tome je dobro stilizujte.

Home » Lepota » Stilizujte kosu bez vrućeg vazduha - 04.2017

Čarobni uvojci bez uvijača, sleek look bez pegle za kosu? Moguće je da se postigne, a pritom ćete očuvati zdrav izgled kose. Pokazaćemo vam kako.

Baš kao što je slučaj sa mnogim stvarima u životu, želimo da imamo upravo ono što nemamo pa tako osobe koje imaju kovrdžavu kosu, žele radije da je ona ravna, a osobe koje imaju ravnu kosu, sanjaju o gustim uvojcima. Kako bismo se približili svojim predstavama idealnog izgleda, služimo se peglama za kosu ili električnim uvijačima.

Ali postoji jedan problem: redovnim stilizovanjem kose i izlaganjem visokim temperaturama, trajno je oštećujemo. Uprkos proizvodima za zaštitu od visokih temperatura i proizvodima za negu, svaki proces ravnanja kose je pravi izazov za kosu jer toplota, bez obzira da li je njen izvor fen ili pegla za kosu, direktno šteti strukturi dlake. Neki tipovi kose u nekom trenutku jednostavno popuštaju, pa vlasi postaju lomljive i suve, a onda je kasno za lepe, svilenkaste pramenove. Zato dobro dozirajte vruće tretmane ili ih jednostavno izostavite.

Preporučujemo:

ogx šampon sa kokosovom vodom 385 ml. Utopite svoju dehidriranu kosu u ultra-laku mešavinu lake kokosove vode sa bogatim hidrirajućim elektrolitima i mineralima koji podstiču elastičnost što čini suvu kosu svilenom, i savršeno blistavom.

Styling kose bez tretmana vrućeg vazduha: evo kako funkcioniše

Sleek look bez pegle za kosu, uvojci bez uvijača – nikakav problem. Ali treba imati na umu da styling počinje negom. Ako želite da imate velike uvojke, nećete moći da izbegnete upotrebu vrućeg vazduha i hemijskih sredstava, a za sve drugo važi sistem testiranja.

Sve počinje negom. Najbolja priprema su šamponi, regeneratori koji se ne ispiraju, ulja i serumi koji kosu čine glatkom i hidriraju je. Koristimo šampon i regenerator koji kosu čine glatkom, ali to još uvek nije dovoljno da bi se postigao sleek look, mada će navedeni proizvodi ukrotiti nemirnu strukturu kose i postići savršenu bazu za glatku kosu.

Obilno češljanje. Ovom tehnikom se postiže ujednačen i uredan izgled kose, a najbolje je da se koristi tip četke za dugu kosu, paddle brush. Reč je o širokim četkama koje su posebno nežne, zahvaljujući integrisanim jastučićima za vazduh. Kosa se nežno češlja već u procesu sušenja kako bi se otpetljali svi čvorići, a pramenovi učinili glatkim Neki kosu češljaju dok se sasvim ne osuši, ali to je naporno i iziskuje puno vremena.

Kura koja kosu čini glatkom. Nakon pranja nanosi se tečnost koja kosu čini glatkom kosu ili specijalna kura za kosu. Proizvodi sa formulom anti-frizz su posebno prikladni. Posebni losioni za kosu ili pene za stilizovanje utiču na strukturu kose tako što obavijaju svaku pojedinačnu vlas. Najbolje deluju serum ili sprej za glatku kosu.

Uvijanjem do ravne kose. Uvojcima možete da postignete da vaša kosa postane glatka. Iako prethodna rečenica zvuči paradoksalno, praksa se pokazala delotvornom. Da bi se postigao efekt glatke kose, još vlažnu, prosušenu kosu uvijte na XL-uvijače. Što su uvijači veći, efekat će biti bolji. Pojedinačne pramenove čvrsto pritisnite uz uvijače i pričvrstite ukosnicom. Važno je da se kosa uvek okreće u istom smeru. Tako postižete naglašen efekat glatke kose. Potom ostavite kosu dva do tri sata da se osuši, izvadite uvijače i uredno se očešljajte. Uvojke možete razvući prema unutra ili prema spolja.

 

Hladan vazduh. Ako nemate vremena za celu akciju uvijanja kose, imate još i mogućnost ispravljanja kose hladnim vazduhom fena za kosu. Mada i taj postupak može da potraje, znatno manje oštećuje kosu od delovanja toplote. Pritom je najbolje kosu fenirati okruglom četkom, pramen po pramen.

[produkt_slider]

Efekat glatke kose

Možemo čak i uvojke da dobijemo, a da pritom kosu ne izlažemo vrućem vazduhu. Pritom treba imati na umu da postoji različit stepen uvijenosti kose. Najmodernija metoda je, sasvim sigurno, tehnika uvijanja kose viklerima. Ali tu su i neke druge varijante kao, na primer, uvijanje kose trakicama ili uvijenim punđama. U oba slučaja potrebno je da se izvrše određene predradnje, na primer, nanošenjem šampona za kovrdžavu kosu ili nanošenjem posebne paste za uvijenu kosu.

Preporučujemo:

Balea Professional šampon za kovrdžavu i talasastu kosu 250 ml. Sa sistemom za formiranje lokni. Bez silikona, sa Anti-Statik komleksom. Sadrži blage tenzide koji ne oštećuju kožu glave i kompleks za negu sa pantenolom koji intenzivno hidrira kosu.

Uvojci bez delovanja toplote

Korak 1: potrebni su nam samo: sprej za fiksiranje, tanak češalj i puno ukosnica. I, naravno, vreme.
Korak 2: nakon pranja kosu prvo treba dobro iščešljati.
Korak 3: tankim češljem odvojite pojedinačne pramenove. Uvijajte ih toliko dugo dok se sami od sebe ne uviju uz glavu.
Korak 4: male punđe koje pritom nastanu, pričvrstite ukosnicama. Nakon tri sata pustite kosu.
Korak 5: izvadite ukosnice iz kose – i vaša kovrdžava kosa je tu.
Korak 6: sprej za fiksiranje ili stilizovanje kose dobar je za održavanje frizure postojanom.

Uvod za kreiranje frizure trakama

Uz pomoć malog trika, i trake za kosu, možemo da napravimo uvojke, a rezultat će biti otkačena, kovrdžava kosa za koju ne moramo da se oslanjamo na delovanje toplote. Ova metoda štedi kosu i lepa je uprkos tome. Sve što nam je za nju potrebno su traka za kosu i malo spreja za fiksiranje.

Korak 1: na početku bi trebalo dobro očešljati kosu i je malo pokvasiti.
Korak 2: zatim bi sa gornje strane, iznad ušiju, trebalo staviti traku za kosu.
Korak 3: sada uzimamo prvi pramen sa prednje strane i kačimo ga sa gornje strane, za traku. Što je pramen tanji, to će kasnije biti uvojci biti sitniji.
Korak 4: sada taj pramen obmotavamo oko trake sve do vrha. Tako nastavljamo pramen po pramen dok ne obmotamo svu kosu oko trake.
Korak 5: sada moramo da budemo strpljivi. Ova metoda je dobra ako uvojke ostavimo namotanim oko trake preko noći, u suprotnom bismo mogli da postanemo nestrpljivi od tolikog čekanja.
Korak 6: ujutru otpustite kosu i dobivene uvojke fiksirajte sprejem za kosu.

 

Prema gore
OKViše informacija