Menu

Ispravno korišćenje proizvoda za samopotamnjivanje

Do preplanulog tena iz bočice u šest koraka.

Home » Lepota » Ispravno korišćenje proizvoda za samopotamnjivanje - 04.2017

Kada govorimo o samopotamnjivanju, onda nije dovoljno samo naneti kremu. Pokazaćemo vam na šta treba obratiti pažnju kako bi vaša koža bila lepo ujednačena i kako ne bi izgledala kao da je prekrivena mrljama.

1. Priprema

Što je vaša koža više glatka, to će rezultat biti ujednačeniji. Zato je pre svakog nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje, bilo na lice ili telo, potrebno naneti nežni i negujući piling. Tako ćete se rešiti nečiste kože i mrtvih ćelija. Nemojte da zaboravite područje lakta, kolena i peta.

Preporučujemo:

SUNDANCE krema za samopotamnjivanje 75ml. Idealna za lice te pruža 24h hidrataciju. Za ujednačenu preplanulu boju bez tragova. Pruža prirodnu, ravnomernu preplanulu boju u roku od nekoliko sati. Lako se nanosi. Vitamin E pri redovnom nanošenju štiti od prevremenog starenja kože.

 

2. Dobra hidratacija

Dobro hidrirana koža bolje upija boju od suve kože. Dakle, pre nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje, nanesite na telo hidratantni losion.junge Frauen sonnen sich am Autodach

 

3. Pogoditi pravi ton

Proizvodi za samopotamnjivanje najčešće su dostupni u laganim i intenzivnim tonovima. Proizvodi za svetli tip kože sadrže nižu koncentraciju aktivne materije za samopotamnjivanje u odnosu na proizvode namenjene tamnijoj puti. Ako se dvoumite oko toga koji ton da odaberete, predlažemo da se odlučite za svetliju varijantu i malo bolje utrljate proizvod. Stvar je ličnog izbora hoćete li da koristiti gel, losion, kremu, penu, maramice za samopotamnjivanje ili sprej. Za teško dostupna mesta, poput leđa, sprejevi su jako praktični.

 

4. Početi na pravom mestu

Za postizanje besprekorne boje, teksturu je potrebno naneti na kožu što je moguće ujednačenije, a za to je potrebno neko vreme. Pri nanošenju proizvoda za samopotamnjivanje počinje se od nogu, i sredstvo se nanosi kružnim pokretima. Ako se proizvod nanosi u ravnim pokretima, vidljive crte brže nastaju. Pripazite na to da dobro nanesete kremu uz rub kose, obrva, lica i na dekolte jer će se u suprotnom videti razlika uz same rubove.

Preporučujemo:

Ziaja losion za telo za samopotamnjivanje 300 ml.  Lako se raspoređuje i za nekoliko sati daje prirodnu, ujednačenu preplanulu boju. Sastojci za negu održavaju elastičnost i čine kožu svlenkasto mekom. Sadrži provitamin B5 i vitamin E.

5. Uradite korekcije

Ako ipak napravite grešku, najbolje rešenje je kupka zbog koje gornji sloj kože upija vodu pa će piling kojim se uklanjaju nepravilnosti, biti efikasniji. Narandžastu boju sa jagodica prstiju možete dobro očistiti limunom.

6. Produženo delovanje tamne boje

Nega je ekstremno važna i u slučaju veštačke boje preplanule kože. Hidratantne kreme odlažu proces odumiranja ćelija gornjeg sloja kože pa ona tako ostaje duže preplanula.

 

Prema gore
OKViše informacija