Active Beauty
Više volumena za tanku kosu

Želite bujniju kosu? Uz trikove iz frizerkosg salona, tanka kosa će postati atraktivna.

Više volumena za tanku kosu

Želite bujniju kosu? Uz pravu frizuru i trikove od Susanne Forobosko, trenera kvaliteta u dm-u, tanka kosa postaje atraktivna.

Pravilan oblik

Dobra vest kada su u pitanju trend frizure za 2019. godinu: Pixie-Cut ili duži paž – su najbolji izbor za tanku i svilenu kosu. Opšte pravilo: Kada se kosa šiša do ramena s blažim ili jačim stepenima, optički dobijamo više gustine i volumena a pored toga lakše je i sušenje kose. Suprotno ovim trendovima ne preporučuje se duža kosa koja nije ošišana stepenasto. Jednom kada se kosa ošiša na dužinu ispod ramena, ona pada i tako dodatno gubi punoću.

Savršene lokne

Da li su blage lokne ili prave kovrdže: sve ono što donosi lepršavost kosi, je dobro. Kako bi slepljena i ravna kosa delovala gušće, pravi izbor je figaro za kosu. Figaro je potrebno podesiti na temperaturu nešto nižeg stepena zbog tanke kose, jer bi previše toplote oštetilo kosu. Međutim treba poštovati pravilo: figaro nije pogodan za jako oštećenu ili blajhanu kosu.

Razdeljak daje frizuri poseban pečat

Ko želi lepršaviju kosu treba da počne od mesta razdeljka. Razdeljak srednje dužine će dati nešto ravniji izgled a nasuprot njemu dublji razdeljak sa više kose će biti mnogo prikladniji za svilenkastu i tanju kosu. Ukoliko se s vremena na vreme razdeljak sa kosom pomera na desnu ili levu stranu veća je mogućnost da će frizura bolje stajati. U te svrhe sprej na bazi morske soli ili suvi šampon daće frizuri efekat sa više volumena.

Jedne duže šiške, molim!

Žene sa tanjom kosom ne moraju da se odreknu frizure sa dugim šiškama koje su trenutno u trendu. Važno je samo da se odabere oblik koji odgovara obliku lica i kvalitetu kose. Što je kosa tanja, to je potrebno skladnije da se ošiša. Delovi kose koji se šišaju stanjivanjem ili nesimetrično daju frizuri blago istrošeni izgled ili suviše krute šiške, što može doprineti tome da vrhovi kose izgledaju pomalo ispucalo i suvo.

Uključite se u proces negovanja

Tanka kosa ima posebno nežnu i osetljivu strukturu, o tome mora da se vodi računa tokom njenog negovanja. Posle pranja, kosu je najbolje blagim tapkanjem osušiti, umesto da se trlja peškirom. Na ovaj način se sprečava dodatno oštećenje kose. Razna pakovanja i balzami koji u sebi sadrže omekšavajuće supstance ne pomažu, jer tanku kosu čine još mlitavijom i bez volumena. Bolje je koristiti blage šampone koji jačaju kosu. Posebni regeneratori za volumen kose se nanose samo po dužini kose i na krajeve.

Snažan koren kose

Najbolja priprema za sušenje fenom su sprejevi za koren kose, losioni za učvršćivanje ili kreme, koji se utrljaju u kosu koja je prethodno osušena peškirom. Ovi proizvodi jačaju vlas kose i obezbeđuju više hranjivih sastojaka od korena do krajeva kose, što olakšava fleksibilno stilizovanje kose a ujedno ovaj tretman doprinosi dužem trajanju stajlinga. Nakon toga, najbolje je fenom sušiti kosu, sa glavom na dole na hladnom ili srednjem nivou sušenja. Ovaj način sušenja štiti kosu i još uvek daje najveću moguću gustinu i volumen. Profesionalci vole da rade sa ravnom četkom, koja se češlja pokretima od glave prema gore, ili sa okruglom četkom, uz pomoć koje povlače kosu tokom sušenja vertikalno prema gore.

Sjaj u kosi

Naša potreba za što više sjaja u kosi može da bude vrlo primamljiva, za tanku kosu su daleko bolji mat proizvodi u odnosu na proizvode koji daju sjaj. Sredstva za negu od proteina će nepotrebno opteretiti kosu, a masni gelovi ili pomade učiniće da kosa izgleda tanje i kruto nego što zapravo jeste. S druge strane, puder za kosu, mat proizvodi i sprejevi na bazi morske soli su idealni za davanje više stabilnosti i gustine kosi. To važi i za kratke Short Cuts frizure i muške frizure, koje na taj način izgledaju neobavezno i razbarušeno.

Bogate boje

Trik kojim se profesionalci služe i tom prilikom uživaju dok rade na stvaranju vizuelnog volumena je senčenje. Pri tome se koren kose oko lica, farba 1 do 2 nijanse tamnije od ostatka kose da bi se simulirala veća gustina. Ovo funkcioniše čak i sa kraćom ili blago proređenom kosom. Takođe Balayage može da izazove optičko čudo. Ispravna tehnika izvlačenja pramenova sa svetlijom bojom na gornjem delu glave daje iluziju o volumenu u kosi. Štedljivo izvučeni pramenovi su bolji za čuvanje kvaliteta kose u odnosu na potpuno farbanje.

Za brzo postizanje volumena

Ne mora uvek biti kompletan program pranja i sušenja kose da bi se udahnuo novi život u umorne vlasi. Ponekad je dovoljno malo osveženja. Šampon za suvo pranje se prska na koren kose i on daje kosi potrebnu svežinu i čini je dobro negovanom, dok dužini kose obezbeđuje držanje i strukturu. Sličan efekat se može postići i sa puderom za kosu. Ovi proizvodi su pogodni i kao blaga alternativa za tapiranje.