Active Beauty
ZAŠTO VOLIMO LJUBIČASTE NIJANSE – I KAKO IH NOSIMO

Jaka, mistična i emancipovana: Ljubičasta boja simbol samopouzdanja.

ZAŠTO VOLIMO LJUBIČASTE NIJANSE – I KAKO IH NOSIMO

Tamne usne ponovo su u modi? Da i ne. Ako vas tamnoljubičaste usne asociraju na gotički izgled  iz devedesetih, nemojte da brinete: ovog puta je sve drugačije! Jer ljubičasti make up ove decenije je pre svega elegantan i izražajan. Zato i ne čudi što je ljubičasta boja oduvek bila boja jakih žena koje zrače samopouzdanjem. Čak je i ženski pokret krajem 19. veka birao jake ljubičaste nijanse kao znak prepoznavanja.

Skrivati se? Ne sa ljubičastom bojom. Posebno tokom hladnijih godišnjih doba tamne nijanse bobičastog voća i ljubičastih tonova stvaraju lep kontrast svetlom tenu i bledoj koži. Naglašavaju se konture i oči. Tamni nokti deluju elegantno i pružaju posebnu notu čak i jednostavnoj odevnoj kombinaciji. Dajemo vam nekoliko saveta:

Purple Rain: Tamne ljubičaste nijanse za usne i nokte

Odgovarajuća odevna kombinacija uz tamne usne

Kako tamne nijanse na usnama ne bi delovale previše intenzivno, važan je i izbor odgovarajuće garderobe. Svetliji materijali, pastelne boje, sivi, karamel i bež tonovi savršen su kontrast jakim ljubičastim tonovima šminke. Tamne usne ne izgledaju elegantno samo uz večernju satensku haljinu.

Tokom dana, tamnoljubičaste varijante na usnama daju posebnu notu vunenim džemperima, čineći da delujemo suvereno i jako. U to se verovalo još za vreme kraljica i kraljeva: Nosili su ljubičaste detalje jer su verovali da oni simbolišu čast, eleganciju i moć. Ljubičasta boja prvobitno se dobijala od retkog ljubičastog puža i bila je veoma skupa.

Koja ljubičasta boja mi stoji?

Odlaskom letnjih dana odlazi i preplanuli letnji ten? Savršeno za jarke ljubičaste nijanse. Boja će učiniti da bleda koža deluje kao predivni porcelan. Ako imate maslinast ten bolje će vam pristajati braonkaste ljubičaste varijante. Ono što je  dobro u vezi sa ljubičastim ružom za usne jeste da postoji mnogo različitih nijansi, mat i sjajnih, tako da sigurno možete da pronađete nešto za sebe. Jedino stilsko pravilo: preostali deo šminke  bi trebalo da bude sveden. Previše šminke učinilo bi da delujemo starije.

Tamne usne: Make-up bez greške 

Dok svetlije i nude nijanse u svakom trenutku možemo popraviti, kod tamnih nijansi potrebno je malo više pažnje. Ovde se, nažalost, primeti svaka greška, a pritom se tamnije boje teže uklanjaju. Uz malo više pažnje i pripreme ništa vam više ne stoji na putu ka plemenitom ljubičastom look-u: pre nanošenja ruža, nanesite olovku za usta u boji sličnoj ružu. Savet: isplanirajte dovoljno vremena, kako biste ravnomerno naneli ruž.

Purple Rain u duetu: Odgovarajuća boja laka

Iako ostatak make up-a treba da bude sveden, nokti to ne moraju biti. Odaberite lak za nokte u sličnoj nijansi kao što je ruž i postignite savršeni, ujednačeni ljubičasti look. I ovde važi pravilo: Priprema je sve – zato je oblikovanje noktiju važan korak jer se oblik i boja više primete kod jarkih nijansi. Savet: Podlak štiti nokte i olakšava njegovo odstranjivanje.