Active Beauty
Nova godina, nova ja: šest saveta kako da se vratite u formu!

Vreme da se osećate dobro

Nova godina, nova ja: šest saveta kako da se vratite u formu!

Kombinacija teških obroka, stresa, malo spavanja i povremenog mamurluka pravi je izazov za telo. Pokazaćemo vam kako da pomoću ovih šest saveta prevaziđete svoje unutrašnje slabosti, u punom zamahu uplovite u novu godinu i ponovo se vratite u formu.

Ovako ćete sasvim lako da se vratite u formu!

1. Naizmenično tuširanje hladnom i toplom vodom

Naizmenično tuširanje hladnom i toplom vodom može da učini da se osećate preporođeno. Piling jednom nedeljno dodatno će probuditi vaše telo i ukloniti odumrle ćelije kože.


2. Više kretanja

Da li ste tokom praznika najviše kalorija sagoreli na putu od kauča do frižidera?
Gotovo je s tim! Međutim: ne morate da postignete vrhunske rezultate već tokom prvih nedelja. Dajte svom telu vremena da se navikne na kretanje. Pokušajte da  integrišete sport u svakodnevni život. Postavite male, realistične ciljeve koje sigurno možete da ostvarite.

3. Budite napolju

To ne mora da bude džoging na temperaturama ispod nule. Pomoći će i ako se dobro umotate. Posle toga ćete sigurno biti puni energije! Ako se uz to i oznojite, preko kože ćete izlučiti toksine i metabolički otpad.


4. Vodite računa o ishrani

Neko vreme pažljivo vodite računa o svojim navikama u ishrani: brinite o tome da unosite manje masnoća i šećera. U tome može da pomogne dnevnik ishrane. Izbegavajte dijete i okrenite se izbalansiranoj, intuitivnoj ishrani. Očekuje se da dijeta na početku godine pomogne, međutim, ona često vodi do sasvim suprotnog rezultata: jo-jo efekat udvostručuje s mukom izgubljene kilograme. Bolje: svesno uživajte u obrocima!    


5. Ostale aktivnosti

Polako nastavite s aktivnošću koja je možda bila zapostavljena tokom praznika: čitajte novine uz doručak. Odgovorite na zaostala pisma i mejlove. Pročitajte svake večeri makar nekoliko strana neke dobre knjige (možda ste je čak dobili na poklon?).

Takođe dobro: izaberite za narednu godinu neki kurs usavršavanja koji ste već dugo želeli. I ređe gledanje u mobilni telefon takođe pomaže – jer vam to samo odvlači pažnju.


6. Pijte manje alkohola

Alkohol naročito ima mnogo kalorija. Potpuno uzdržavanje od alkohola tokom nekog vremena dobra je osnova da se ponovo vratite u formu. Postoji mnogo ukusnih alternativa alkoholu, kao što su na primer bezalkoholni kokteli ili nezaslađeni hladni čajevi, koji istovremeno podstiču metabolizam.