Ovaj ukras za kosu je u trendu: frizure s maramom upletenom u kosu. Ono što je super kod bandana marama: frizure mogu brzo da se naprave. Kod svih varijanti osnovu čini klasični konjski rep. Ukoliko ste u potrazi za još više inspiracije: na Pinterestu je mnogo ljubitelja frizura s maramom.

 

Frizure s maramom: nisko uvezana boemska pletenica

Za ovaj look kosa se prvo vezuje u nisko postavljeni konjski rep. Zavežite nakon toga šarenu maramu preko gumice kojom ste vezali pletenicu i pustite krajeve marame da opušteno vise. Kada vam bandana marama sa svakim daškom vetra bude lepršala oko ušiju za tili čas obuzeće vas osećaj letnje opuštenosti. Frizura će da deluje još opuštenije ukoliko pre toga presom za kosu napravite krupne talase u kosi.

 

Klasična punđa s uvezanom maramom

Na letnjim temperaturama prava je blagodat kada sklonimo kosu s lica i vrata. Za to je idealna klasična punđa. Uz pomoć šarene marame ona će dobiti letnju opuštenost i romantični akcenat. U tu svrhu se marama uz pomoć igala za kosu na potiljku pričvrsti za konjski rep, zajedno sa repom se savije u pletenicu i fiksira se dole uz pomoć gumice za kosu. Na kraju se kosa iglama za kosu oblikuje u punđu. Spremni ste da uživate u svežem letnjem povetarcu. Pomoću ovog stajlinga sačuvaćete hladnu glavu.

 

Frizura s maramom: bandana čvor

Bandana čvor podseća pomalo na legendarni slogan „We can do it“ na posteru na kome „Rozi Riveter“ u overalu savijenih rukava demonstrativno pokazuje svoj biceps. Ovaj look predstavlja bez sumnje najopušteniju od svih bandana frizura. Bandana marama se kao traka za kosu postavlja na teme glave, ukršta se na potiljku i krajevi se vezuju u čvrst čvor na temenu glave. Kratki krajevi marame mogu da se pruže s obe strane čvora.