Active Beauty
Sjajna kosa: Pet saveta profesionalaca

So shiny!

Sjajna kosa: Pet saveta profesionalaca

Zdrava i sjajna kosa – to je ono što svaka žena želi. Pitali smo profesionalca za savet. Rezultat: pet saveta za svilenkastu, blistavu kosu.
Sjajna kosa izgleda zdravo i atraktivno. Kada kosa blista, čitava pojava deluje svežije i negovanije a Dewy Skin (blistava koža sa minimalno šminke) dolazi potpuno da izražaja. Međutim, sama kosa ne sija, ona samo reflektuje svetlost.
 
Da bi kosa bila sjajna, kutikula mora da bude zatvorena. „Samo ako je površina kose netaknuta a vlakna neoštećena, svetlost koja pada na kosu se reflektuje. I kosa usled toga zasija“, kaže dm savetnica Renate Harer (Renate Harrer).

 

Divan sjaj u kosi u pet koraka

Ova rutina nege pruža vam predivnu sjajnu kosu:

1. korak: Hladan tuš

Šampon čisti kosu prilikom pranja. On otvara kutikulu i rastvara naslage i ostatke proizvoda za stilizovanje. Pored toga, on oslobađa kožu glave sebuma i mrtvih ćelija. „Hladna voda ispira ostatak šampona i kutikula se ponovo zatvara“, kaže Harer. Budući da se na taj način stimuliše cirkulacija kože glave i da se podstiče rast kose, kratkotrajni šok zbog hladnoće biće podnošljiviji.
 

2. korak: Regenerator za zadivljujući sjaj u kosi

Nakon hladnog ispiranja na kosu nanesite regenerator kako bi se kutikula zapečatila. On neguje i hidrira kosu. Prijatan sporedni efekat: kosa postaje meka, glatka i može sasvim lako da se raščešlja. Specijalni sastojci kao što je tečna svila prodiru duboko u vlakna kose i čine lomljivu, suvu kosu ponovo sjajnom. Redovni tretmani za kosu pojačavaju efekat. Za one koji su u žurbi postoje proizvodi za leave in negu koji ne moraju da se ispiraju i imaju trajni efekat.
 

3. korak: Sušenje kose fenom? Ne zaboravite zaštitu od toplote!

Zaštita kose od toplote je neophodna bez obzira na to da li je samo sušite ili je stilizujete pomoću pegle i uvijača za kosu. Vruć vazduh iz fena isušuje kosu i čini je beživotnom i lomljivom. U najgorem slučaju može da dovede do ispucalih vrhova i lomljenja kose.

Hranljivi pantenol i keratin u sprejevima za zaštitu od toplote i kremama za stilizovanje čine mnogo toga dobrog za vašu kosu i kada je reč o sjaju. Još jedan savet stručnjaka: „Kosu sušite fenom sa usmerivačem vazduha i uvek u pravcu rasta, tako se kosa umiruje. Okrugla četka istovremeno daje volumen sjajnoj kosi.“

4. korak: Češljanjem do sjaja

Ne morate sto puta na dan da češljate kosu, ali svakodnevni ritual četkom za raščešljavanje vraća sjaj prvenstveno dugoj kosu. Dok su plastične četke pogodne za nežno raspetljavanje kose (uvek prvo očešljajte vrhove a zatim lagano idite nagore), četke od prirodnih materijala čine kosu sjajnom. Još jedan savet profesionalaca: „Ne zaboravite da redovno čistite četke blagim šamponom kako biste uklonili tragove masnoće i ostatke proizvoda za stilizovanje.“

5. korak: Sjajno, sjajnije, glosiranje!

Obojenoj kosi potrebna je svaka podrška kada je u pitanju sjaj. Plava kosa je često oštećena i beživotna i raduje se svemu što joj vraća sjaj. Zato joj redovno priuštite profesionalno glosiranje. „Polutrajna nega boje osvežava boju, pruža kosi dodatnu dozu hidratacije i zatvara kutikulu“, kaže dm savetnica Renate Harer. Treba da znate i ovo: glosiranje je moguće i u bezbojnim varijantama za prirodne boje kose.

Savet

 

Balea
PROFESSIONAL
Intenzivna maska za kosu
Oil Repair
300 ml
Balea
sprej za zaštitu kose od toplote
200 ml

 
alverde
HYDRO GEL
za kosu
aloe vera
50 ml