Active Beauty
Nega brade: šest korisnih saveta stručnjaka

Negovana brada

Nega brade: šest korisnih saveta stručnjaka

Lepu bradu treba dobro negovati! No koji su vam proizvodi zapravo potrebni za to? I da li je poseta berberinu uopšte korisna i neophodna? Naš sagovornik, profesionalni berberin, otkriva šta je važno kada je reč o nezi brade.

Nega brade: šest stručnih saveta za negovanu i lepu bradu

Za mnoge muškarce brada je šlag na torti kada je reč o njihovom izgledu – a isto tako i nepogrešiv stilski izraz. Kako bi dlake na licu izgledale lepo i negovano, potrebno je da ponešto i znate o potrebama i odgovarajućoj nezi brade. Pitali smo profesionalca – Andreasa Lehnera, osnivača i majstora u brijačnici „KopfSache Barbershop” u Kremsmünsteru, u Austriji.

G. Lehner, kakva bi trebalo da bude nega brade?

Glavna stvar u nezi brade jeste redovno pranje, jer tokom dana u bradi može da se nakupi mnogo toga – od prljavštine i prašine do ostataka hrane i bakterija. Operite je blagim šamponom za bradu ili kombinovanim proizvodima – nad lavaboom ili tokom tuširanja. Proizvod ostavite kratko da deluje, isperite toplom vodom, a zatim pažljivo osušite. Brada potom može da se oblikuje i stilizuje.

Kako bi trebalo da izgleda idealna dnevna rutina?

Da bi brada izgledala zdravo, lepo i negovano, potrebno joj je dovoljno vlage. Osim pranja posebnim šamponom za bradu, ulje za bradu ili maslac za bradu važni su i neophodni proizvodi jer ne samo da neguju kosu već i kožu ispod nje. Utrljajte ulje ili maslac na dlanove (koristite umrene količine) i umasirajte u bradu. Zatim pročešljajte češljem ili četkom – tako ćete oblikovati vlasi i ravnomerno rasporediti masnoću. Na kraju se brada dodatno oblikuje pomadom za bradu.

U čemu se konvencionalni proizvodi za negu kose razlikuju od onih za negu brade?

Ovi proizvodi posebno su prilagođeni potrebama kože lica i dlačica na bradi. Vrlo često sadrže prirodne sastojke kao što su arganovo ulje, ulje jojobe ili ulje čajevca, jer su vrlo prijatni za kožu, imaju odlična negujuća svojstva i ne sadrže nikakve štetne sastojke koji bi mogli da oštete bradu ili kožu ispod nje.

Šta raditi ako vam se koža ispod brade i dalje suši i peruta?

Ulje za bradu ili maslac za bradu imaju negujući učinak i štite od isušivanja i peruti. Ukoliko i dalje ne bude rezultata, možda će vam pomoći da promenite šampon za bradu. Ako problem potraje, pametno je, kao dodatnu meru opreza, konsultovati se s dermatologom – on može na vreme da prepozna i leči sve kožne bolesti poput, na primer, psorijaze.

Postoje brade koje, iako su negovane, izgledaju malo zapušteno. Šta tu pomaže?

U takvom slučaju svakako je preporučljivo otići kod profesionalnog berberina. On će oblik i dužinu brade optimalno da prilagodi obliku lica. Osim toga, na licu mesta dobićete individualne savete za negu i oblikovanje od profesionalca kako biste iz nege brade izvukli ono najbolje. Ovo je posebno korisno ako, na primer, imate (mnogo) uvojaka, koji brzo mogu da utiču na neuredan izgled.

Koliko često treba da idete kod berberina?

Naravno, to u potpunosti zavisi od dužine i volumene brade. Svojim klijentima savetujem da dođu na tri do pet nedelja – tako brada uvek ostaje u formi. Ako postoje neki problemi, tako se mogu rano uočiti.
Poseta berberinu je i kao mali odmor od stresne svakodnevice – na kraju krajeva, činite nešto za sebe, vodite sjajne i zabavne razgovore i uvek odlazite kući s lepom i negovanom bradom, a time i boljim izgledom.

Savet: brojni proizvodi u vezi s ovom temom raspoloživi su u dm online prodavnici.

Ovi proizvodi će vam olakšati negu brade:

Serum za bradu za svaki tip i dužinu brade

"Rough Nature serum za bradu" od Alverde NATURKOSMETIK MEN

Kupiti u dm online prodavnici

Za negu brade svih dužina

"Ulje za negu brade 2u1" od Balea MEN

Kupiti u dm online prodavnici

Pogodno za svakodnevnu negu kose, brade i kože lica

"MEN CARE SOLUTIONS 3u1 gel šampon za kosu, bradu i lice" od REVUELE

Kupiti u dm online prodavnici

Sa zlatnim uljem jojobe, arganovim uljem i pčelinjim voskom

"Vosak za bradu" od AFRODITA

Kupite u dm online prodavnici

Uvijek pod kontrolom

"Original balzam za bradu – aloe vera" od Bulldog Skincare

Kupiti u dm online prodavnici