Active Beauty
Nijansiranje kose: ove boje nam dobro stoje

Jesenje boje nam se vraćaju!

Nijansiranje kose: ove boje nam dobro stoje

Vašoj kosi nedostaje intenzitet boje i sjaj? U tom slučaju nije neophodno da se farbate. Nežno nijansiranje kose može da bude idealan način da doterate svoju frizuru.  
Ponekad naša kosa jednostavno ne može da nas prati. Dobro smo raspoloženi, osećamo se odlično u svom telu – za razliku od nje koja je izgubila svoj sjaj i čini se da se oseća potpuno drugačije? Pravi je trenutak da joj vratite boju! Da biste to uradili, ne morate da obojite kosu. Dovoljno je da izaberete neku od modernih nijansi za jesen 2021. Nijansiranje može da pojača intenzitet prirodne boje kose i učini da ona ponovo zablista.

 

Nijansiranje kose: ove tri boje se sada nose!

Kapućinosmeđa: topla boja za efektno nijansiranje kose

Ako imate smeđu kosu, regeneratorima za sjaj kose i blagim nijansiranjem možete da postignete lepe efekte. Pri prelasku s veoma svetle na tamnu nijansu moramo da budemo oprezni. „Ako samo nanesete nijansu ili boju preko postojeće boje, rezultat može da bude zelena nijansa“, kaže kreativni direktor u dm-u Helmut Majer (Helmut Maier). Zanimljivi i življi efekat boje postiže se takozvanim multitehnikama, kao što su suptilni sombre prelazi boja. Nijansiranje obavezno prepustite profesionalcima koji će da vas posavetuju o odgovarajućoj nijansi i kažu vam da li bi eventualno dugotrajnija boja bila prikladnija.

Savet za šminkanje: Blistavi zlatni odnosno bronzani, topli smeđi i maslinasti tonovi odlično se uklapaju kao šminka za oči i daju čitavom izgledu notu elegancije.

Intenzivnocrvena: upadljivo nijansiranje kose

Inspirisana igrom jarkih jesenjih boja, kosa sada može da zablista i u nežnim bakarnim nijansama, toplim notama cimeta i senzualnoj kestenjastocrvenoj boji. „Crvena uvek privlači pažnju“, kaže Helmut Majer (Helmut Maier) iz kreativnog tima dm. „Trenutno su veoma tražene prirodne nijanse. Bilo da je topla, hladna, intenzivna i upadljiva ili vrlo suptilna, odgovarajuća nijansa crvene boje kose postoji za svaki tip.“

Početnicama ekspert preporučuje nijansiranje slabijim bakarnim nijansama i takozvanim glossing tretmanima (tretmani za povećanje sjaja kose). Nanose se nakon bojenja ili nijansiranja kako bi se kosa negovala a boja oplemenila. Oni, međutim, mogu da se primenjuju i samostalno da bi se generisali blistavi odsjaji u kosi. Dobra vest za sve one kojima je pored prirodnog izgleda takođe važno da koriste prirodne proizvode. Prelepi crveni odsjaji u kosi mogu da se postignu i čisto prirodnim bojama.

Savet za šminkanje: Topla crvena nijansa ne podnosi konkurenciju u vidu intenzivnih boja. Zato bi trebalo da izbegavate ružičaste tonove rumenila i karmina. S druge strane, nijanse breskve i kajsije, odnosno korala, odlično se uklapaju, snažna crvena nijansa iz iste porodice boja stavlja usne u centar pažnje. Kada je u pitanju šminkanje očiju, komplementarne boje poput tirkizne, odnosno petrol nijanse, stvaraju uzbudljive kontraste. Decentan i harmoničan efekat imaju smeđi, zlatni, zeleni i bakarni tonovi.

Zlatni sjaj: Nijansiranjem do sunca u kosi

Zlatnoplava kosa donosi komadić sunca u jesen. Nije strašno ako je kosa tokom leta malo izbledela po dužini ili na krajevima, kako objašnjava Helmut Majer (Helmut Maier): „To čak može da bude dobra polazna tačka za nove, uzbudljive balejaž prelaze boja i fantastične akcente. Naravno pod uslovom da je kosa dobro negovana i zdrava.“

Zbog toga bi nakon leta zbog mnogo kontakta sa suncem, hlorom i slanom vodom kosi svakako trebalo da obezbedite dodatnu dozu hidratacije. Imajte u vidu da plava kosa može da se nijansira samo u tamnije tonove. Savet: Na pakovanju proizvoda naći ćete skalu koja prikazuje moguće polazne boje. Dakle, svetloplava kosa može da se nijansira u tamnoplavu ili srednje tamnoplavu. 

Savet za šminkanje: Zlatna nijansa se odlično slaže s toplim tonovima kože i nežno preplanulim tenom. Malo hajlajtera na jagodicama, vrhu nosa, kupidonovom luku iznad usana, u unutrašnjem uglu oka i ispod obrva učiniće da lice izgleda sveže i blistavo.

Nijansiranje kose u osam koraka

  • Kosu ne treba prati pre nanošenja boje. Na taj način zadržava se prirodni zaštitni film i koža glave je zaštićena. 
  • Stavite rukavice za jednokratnu upotrebu.
  • Da biste izbegli mrlje od boje na koži, nanesite bogatu kremu za lice odmah ispod linije kose i na uši.
  • Nijansiranje započnite od korena kose odgovarajućom četkicom za farbanje. Savet: Rezultat će biti ujednačeniji ako kosu nakon toga dobro raščešljate.
  • Tačno se pridržavajte vremena delovanja. Ono zavisi od tipa kose, od željenog intenziteta boje i informacija na pakovanju.
  • Zatim temeljno ispirajte boju dok voda ne postane bistra i boja ne prestane da se sliva.
  • Nakon nijansiranja u kosu umasirajte regenerator, ostavite da deluje jedan minut i temeljno isperite.
  • Sada možete da osušite i oblikujete kosu kao i obično.