Menu

Prolećna nega

Detoksikacija kože i kose.

Home » Lepota » Nega » Prolećna nega - 03.2019

Raspoloženi za novi početak? Sada je najbolje vreme da se rešite nepotrebnog opterećenja i oslobodite kožu i kosu od štetnih supstanci iz okoline.

Globalno zagrevanje, izduvni gasovi, šumski požari i smog – su ekološki problemi današnjice i sastavni su deo svakodnevnog života za većinu populacije i zbog toga kod većine bude želju za boljim uslovima života i zaštitnim merama. U mnogim oblastima svakodnevnog života dolazi do promene razmišljanja, bilo da se radi o smanjenju otpada, o kupovini namirnica ili o nezi tela. Zagađeni vazduh pravi probleme i za kožu, čovekov najveći organ.

Detoksikacija kože

Pored UV zraka, mikro prašine, gas i dim su najveći neprijatelji kože. Povećana proizvodnja sebuma, začepljene pore i nečista koža mogu biti rezultat uticaja ovih zagađivača, kao i povećanje slobodnih radikala u telu, koji napadaju netaknute molekule i tako izazivaju lančanu reakciju. To dovodi do upalnih procesa i ubrzanog starenja kože. Pored toga, osim UV zraka, smog kao i eventualno svetlo sa ekrana mogu izazvati pigmentaciju tj mrlje na koži. Prva pomoć se može naći na policama za kozmetiku zahvaljujući specijalnim proizvodima za zaštitu kože, koji štite kožu i kosu od zagađivača životne sredine.

Najvažniji korak je detaljan plan čišćenja:

ČIŠĆENJE
Uklanjanje šminke uveče bi trebalo da bude nešto što se podrazumeva, kod detoksikacije je čak i neophodno. Zajedno sa šminkom, toksini koji se lepe na površini kože, se čiste.

PILING
Da biste očistili pore od nečistoća, piling je najbolji način. U isto vreme, epiderm tj mrtve ćelije kože se uklanjaju, tako da ten ponovo zablista.

TONIZIRANJE
Tonik za kožu uravnotežuje pH vrednost kože i uklanja eventualne ostatke kamenca iz vode.

REGENERACIJA
Specijalni serumi i maske regenerišu kožu, pružaju ravnotežu prilikom hidriranja kože i jačaju zaštitnu barijeru kože, tako da je koža bolje pripremljena za uticaje iz okoline.

ZAŠTITA
Kreme za detoksikaciju ne samo da obezbeđuju hranljive materije i hidratantnost, već i antioksidanse koji štite od slobodnih radikala i sprečavaju upale. Integrisana ili dodatna zaštita od uticaja svetlosti sprečava oštećenja kože od sunca.

Detoksikacija kose i temena glave

Ne samo koža, već je i kosa izložena štetnim uticajima iz okoline. Vlažno vreme, UV zraci, ekstremna hladnoća i toplota isušuju i iritiraju teme glave, baš kao i kamenac i hlor iz vode. Pored toga i mrtve ćelije kože, toksini iz okoline, prašina i ostaci proizvoda za negu koji se skupljaju na temenu glave, štete kosi i zbog toga zapuše pore na temenu glave. Kosa nema sjaj, slepljena je i suva, ponekad je koren kose masan i izaziva svrab. Najbolji način čišćenja kose je temeljno prolećno čišćenje u četiri koraka. Tako ćete isprati svakodnevnu nečistoću i ukloniti tvrdokorne ostatke i naslage kako bi kosa vratila svoj sjaj, lakoću i svežinu.

ČEŠLJANJE
Grubi ostaci proizvoda za negu i stilizovanje kose, kao i nečistoća i prašina se temeljno očiste češljanjem pre pranja kose.

PILING
Specijalan piling za kosu pomaže da se teme glave oslobodi taloga i stimuliše cirkulaciju krvi

PRANJE
Nakon pilinga, šamponom se dva puta temeljno protrlja kosa i ponovo ispere. Blagi proizvodi za detoksikaciju čiste, pročišćavaju i umiruju na optimalan način teme glave.

NEGOVANJE
Na kraju, ali ne i najmanje važno, postoji regenerativna maska za negu kose, koja intenzivno hidrira i štiti kosu od spoljašnjih uticaja.

Prema gore
OKViše informacija