Active Beauty
Make-up za festivalske dane

Kako se na festivalima sve vrti oko muzike, i naš stajling mora da se uklopi naravno.

Make-up za festivalske dane

Open-Air-sezona je počela i sa sobom nosi mnoštvo dobre muzike. Šta još nedostaje? Make-up, primeren za žurke i zabavu.

Boginja u zlatu

 

Glamurozni detalji, blistave pege i lep prirodan sjaj. Zlatna boja je veoma popularana u letnjem periodu na festivalima. Jedino sunce lepše sija!

Kako do željenog izgleda:

Make-up: Potrebno je malo dnevne ili tonirane krema za sunčanje. Na još vlažnu kremu prstima blago utapkajte glitter čestice na nos i obraze. Šljokice različitih veličina dočaraće najlepši efekat sunčanih pegica.

Oči namažite raskošnom senkom u intenzivnoj zlatnoj nijansi i naglasite ih tamnom maskarom.

Kosa: Svilenkasta ravna kosa se najbolje slaže sa elegantnim zlatnim stajlingom ili make up-om.

Upadljivo: Filigranske zlatne tetovaže sa finim tačkicama i krugovima po rukama.

Glitter Beauty – Svetlucava lepota

 

Ništa glasnje ne govori – „Žurka“ od svetlucavog glitera na licu i u kosi. Najvažnije pravilo za ovaj željeni izgled: Sve što je zabavno i čini nas zadovoljnim je dozvoljeno.

Kako do željenog izgleda:

Make-up: indigo plava boja sjajno izgleda na očima. Da bi šljokice duže stajale prethodno nanesite balsam za negovanje usana, a sitne čestice šljokica blago utapkajte prstima po njima. Pored toga za sjajan i privlačan pogled nedostaje izvučena narandžasta ajlajner linija na gornjoj ivici kapka.

Kosa: Pramenovi se najbolje ističu ukoliko se pomeša gel za kosu i šljokice u željenoj boji, i nanesu na određene pramenove a potom se ostave da se direktno u kosi osuše.

Grandž devojka

 

Ovaj stajling je čist rokenroll! I to zajedno uz sve što uz to ide, od Smokey Eye izgleda do Statement nakita pa do neuredno – uredne Messy kose. Najbolje u svemu tome? Razmazano i razbarušeno i nije nikakav problem, šta više, jako je poželjno!

U par koraka do željenog izgleda:

Make-up: Kod grandž look-a ten treba da bude što prirodniji, dozvoljeno je nanošenje make up-a na oči. Crni, sivi ili plavi kajal se nanosi širokim linijama na gornjem kapku i slobodno se razmazuje. Tek malo sjaja za oči (ili alternativno sjaj za usne) pruža odličan Vinyl efekat. Trepavice se mažu nekoliko puta tamno crnom maskarom.
Kosa: Glatka, ali ne previše uredna tako glasi parola za grandž izgled. U tu svrhu, kosa se ako je potrebno samo jednom povuče kroz presu. Malo ulja za kosu daje efekat pramenova u rokenroll stilu.
»Što je šminka za oči jača, izgleda skladnije, posebno ako se ne šminkate na jakim podlogama i na taj način koža ostaje lepa i prirodna.« Sabine Reiter Make-up Artist

Moderno hipi

 

Prozirna odeća, kul etno dezeni i decentna šminka: Boho look je jedan od favorita letnjeg stajlinga u periodu festivala i ove 2019. godine. Šta je sada novo? Ne samo da su nijanse boja u prirodnom tonu već i šminka.

U par koraka do željenog izgleda:

Make-up: Dobar look najbolje polazi od ruke uz pomoć Bronzera, koji naglašava mesta na kojima sunce prvo udara: tačnije – jagodice, nos, dekolte. Uz ovo se lepo uklapa prirodni ruž roze boje. Obrve su oblikovane i po želji naglašene prahom ili olovkom za obrve. Savet od šminkera Sabine Reiter: „Ukoliko želite ovaj izgled slobodno možete odustati od nanošenja maskare, i izgledajte posebno sveže i prirodno.“

Kosa: Ako prirodno imate talasastu kosu, možete upotrebiti nešto prajmera kako biste je oblikovali uz pomoć spreja na bazi morske vode. Ravna kosa je upletena još dok je mokra, a onda će se prilikom prirodnog sušenja formirati lepi talasi.
Savet za asesoare: Filigranske trake za glavu i jednostruke pletenice savršene su za ležeran hipi izgled.