Menu

Alternativa koja efikasno čisti

Donosimo pregled novih trendova u čišćenju lica.

Home » Lepota » Alternativa koja efikasno čisti - 02.2017

Od čudotvornih sunđera do električnih četkica i nanočestica po imenu micele – donosimo pregled novih trendova u čišćenju lica.

Baš kao u filmu „Beskrajan dan“ – iz dana u dan uvek isti problemi s prekomernim mašćenjem, štetnim supstancama, ostacima šminke. Sve to svakodnevno prekriva našu kožu slojem – svakodnevice. I svakodnevno se taj isti sloj iznova mora odstraniti. Nečistoća sakupljena u jednom danu nema šta da traži na koži noću kada koža treba da diše i ima potrebne uslove za regeneraciju. Čišćenje je alfa i omega nege lica jer upravo ono optimalno priprema lice za negu koja sledi. A za zdravlje kože važno je barem onoliko koliko i same kreme jer jednostavno već dugo znamo da pranje lica samo vodom nije dovoljno. Dobro i efikasno čišćenje lica podrazumeva mnogo više. Više ne važi pravilo da ta procedura mora da se sastoji od nekoliko koraka niti da mora dugo da traje.

Dobro isčetkano

Čišćenje lica rukama je praksa koja potiče iz kozmetičkog kamenog doba. To će vam potvrditi svi ljubitelji lepote. Ruke su odavno zamenile elektronske četkice za čišćenje lica. One su u nekom smislu slične električnim četkicama za zube, a kožu mogu očistiti i do šest puta temeljnije, vratiti joj sjaj, smanjiti pore, pa čak i bore. Kružnim pokretima glave električne četkice odstranjuju prekomerno nataložene odumrle ćelije kože, što kožu čini bolje prokrvljenom, pa postaje glatkija i automatski poprima bolju boju. Pored toga, koža generalno deluje mlađe i svežije. U većini slučajeva high-tech četkice su dostupne sa nekoliko nastavaka. Tako je mekana četkica prikladna za svakodnevno čišćenje, tvrđe varijante sadrže karakteristike sredstava za piling kože, a posebni nastavci namenjeni su nanošenju krema za negu kože putem nežne masaže. Rukovanje ovakvim proizvodima takođe je znatno lakše, a većina ih je čak i vodootporna, pa se mogu koristiti i ispod tuša. Na glavu četke stavlja se uobičajen proizvod za čišćenje lica i jedan minut se trlja rukom. Generalno postoje tri različita modela četkica za čišćenje lica: ultrazvučne četkice kakve se koriste u salonima lepote,   električne četkice za kućnu upotrebu, kao i mehaničke četkice.

High-Tech

U poslednje vreme su razvijeni proizvodi za čišćenje lica, kao i elektronska i analogna sredstva koja znatno pojednostavljuju proces skidanja šminke i čišćenja lica. Jedino je važno odabrati odgovarajući proizvod u skladu sa sopstvenim potrebama. Proizvodi i sredstva prilagođeni tipu kože snažno utiču na izgled, a ponajviše na osećaj kože.

Važno je da se uvek oslanjate na taj osećaj, kao i da prema njemu i birate proizvode za čišćenje: od novih sredstava kao što su električne četkice ili sunđeri za pranje od korenja biljke konjak, pa sve do proizvoda za čišćenje na bazi ulja ili, pak, micelarnih rastvora – talentovanih proizvoda koji ispunjavaju više uloga odjednom.

Čvrsto korenje

Novi sunđeri od čudotvornog korena biljke konjak u principu funkcionišu slično, a za njihovo korišćenje nam je potrebna i sopstvena ruka. Rizomasto korenje koje se odavno koristi u ritualima lepote, posebno u Aziji, pogodno je za nežno čišćenje lica, ne sadrži boje ni konzervanse, prikladno je za vegane i može se razgraditi do komposta. Odlike ovog proizvoda posebno dolaze do izražaja kod suve i osetljive kože. S jedne strane, zbog mehaničkog pristupa čišćenju jer tkivo deluje poput nežnog pilinga koji podstiče prokrvljenost i otklanja odumrle ćelije kože. S druge strane, zbog samih sastojaka sunđera jer konjak po prirodi obiluje vlagom i alkalan je, što uravnotežuje kiselost kože. Osim toga, vlakna sunđera obiluju vlažnim mineralnim supstancama poput magnezijuma, gvožđa i fosfora, baš kao i brojnim vitaminima koji se pri upotrebi oslobađaju na koži.

Mali, ali itekako vredan

Odlične rezultate ostvaruju još manji delići po imenu micele. Ne samo da su čišćenje lica učinile revolucionarnim, nego su ga i u značajnoj meri pojednostavile. Micele se sastoje od posebnih tenzida sa jezgrom koje otapa masti i ljuskom rastvorljivom u vodi. Tako mogu da vežu ostatke šminke poput magneta, a da se pritom na površini lica ne vrši snažan pritisak. Delovanje vodica je zapanjujuće: samo jednim malim pokretom otklanja se sva šminka, oči ne peku, a suva i osetljiva koža ne ostaje nadražena. Proizvod ne mora ni da se ispira. E to se zove inovacija!

Prava nega?

 

Donosimo pregled proizvoda za negu lica za svaki tip kože

Saveti za čišćenje:

Suva koža: Kada je koža suva potrebno je koristiti kremaste proizvode za čišćenje koji sadrže esencije koje smiruju kožu i proizvode neutralne ph vrednosti. Izbegavajte sredstva koja sadrže alkohol i parfem.
Masna koža:  Ako ste skloni masnoj koži dobro će vam doći antibakterijski gelovi za čišćenje, kao i tonici za lice.
Normalna koža:  Kako bi vaša koža bila uravnotežena, koristite nežne proizvode za čišćenje. Od gela do musa, sve je moguće.

 

 

Prema gore
OKViše informacija