Menu

Saveti za čistu kožu

Umirujuća sredstva za kožu.

Home » Lepota » Nega » Saveti za čistu kožu - 11.2018

Uvećane pore, nečistoće i crvenilo mogu ponekad da nerviraju.
Pročitajte o pravilnoj nezi kože.

Crvenilo

Ljudi sa naročito osetljivom kožom često primećuju: prilikom konzumiranja ljute hrane, upotrebe proizvoda za negu kože koje im ne odgovara ili kada su pod stresom, na koži se javlja crvenilo. Krivac za sve tipove crvenila kože je preosetljivost krvnih sudova. Kada se krvni sudovi brzo prošire, krv se podiže na površinu i dovodi do toga da se koža zacrveni. Uobičajeno je da se ubrzo stanje smiri, ali pod određenim okolnostima to može da se pretvori u stalno crvenilo kože, za koje se treba posavetovati sa dermatologom.

Crvenilo može da se pogorša izlaganjem UV zracima, određenom hranom, zagađenim vazduhom koji nas okružuje, učestalim konzumiranjem kafe, ali i genetskim faktorima na koje ne može da se utiče niti kontroliše. Uticaj takođe ima i starosno doba. Prolazno crvenilo kože, koje se javlja tokom stresnog perioda, može dobro da se kontroliše uz pravilnu negu kože.

Pomoć protiv crvenila:

  • Tuširajte se i perite lice mlakom vodom
  • Koristite blago sredstvo za čišćenje kože
  • Koristite proizvode za osetljivu kožu
  • Ne menjajte često proizvodnu liniju za negu kože
  • Uvek nanesite zaštitu za lice protiv UV zračenja
  • Izbegavajte ljutu, začinjenu ili toplu hranu
  • Smanjite konzumiranje alkohola i kafe

Podrška. Balea maska za lice u obliku maramice Aqua daje koži vlažnost, intenzivno i dugotrajno je hidrira. Sa ekstratom algi osvežava i opušta umornu i iscrpljenu kožu.

Uklanjanje šminke. Ako je koža već iritirana, treba pribegavati proizvodu koji ima u svom sastavu sastojke za nežno čišćenje kože, kao primera radi uz pomoć alverde micelarne vode koja nežno i temeljno uklanja šminku i skuplja čestice prljavštine bez jakog trljanja kože.

 

Proširene pore

Pore su kanali lojne žlezde. Ako proizvode mnogo sebuma kanal je blokiran, sebum se nagomilava i pore se šire. Pošto se pora proširi, ona se ne skuplja više. Uz pomoć redovnih profesionalnih tretmana lica i sa odgovarajućim preparatima za negu, može da se spreči dodatno uvećavanje pora. Čak iako pore ne mogu trajno da se suze, one mogu barem vizuelno da se smanje. Posebni proizvodi mogu da izbalansiraju nejednakost kože i pomažu da koža deluje ravnomerno.

Kako bi sprečili da se pore zapuše potrebno je da se lice temeljno očisti ujutru i uveče, koristeći redovne pilinge ili otići na dermatološko čišćenje lica kod kozmetičara. Takođe mogu da pomognu i maske za čišćenje lica, koje stimulišu cirkulaciju krvi u koži i time sprečavaju preterano izlučivanje viška sebuma. Ali pazite! Iako je čišćenje neophodno, ako ste previše intenzivni i agresivni u održavanju nege lica, postoji rizik da se koža isuši, tada lojne žlezde rade još intenzivnije i na taj način se postiže suprotan efekat. Iz tog razloga, i ovde važi pravilo: sve sa merom i ciljano!

Oplemeniti. Balea krema za lice za sužavanje pora sa voćnim kiselinama smanjuje uočljivost pora. Mat završetak takođe kontroliše presijavanje kože.

Piling. Ebelin sunđer za piling i masažu lica uspeva da ukloni sa kože izumrle ćelije. Nakon toga, proizvodi za negu kože bolje prodiru.

Nečista koža

Svi imaju bubuljice i mitisere. Masna koža i kombinovani tip kože posebno su podložni upalama, međutim pod uticajem hormona, stresa ili nezdrave ishrane, i drugi tip kože može da ima iste probleme.

Najčešće je u pitanju T-zona na licu, ali i na leđima i dekolteu, to je deo gde se stalno javljaju nečistoće. Osim temeljnog čišćenja – koje je poželjno ujutro i uveče sa proizvodima za nečistu kožu – takođe potrebno je redovno menjati svoju jastučnicu i peškir za lice kako biste izbegli skupljanje bakterija. Savet koji je skoro svima poznat a stvarno je potrebno da ga i sledite: Ne cedite bubuljice! Tako bubuljica neće nastaviti sa upalnim procesom i da biste se još uvek osećali prijatno u svojoj koži, jednostavno prekrijte ih kada krenete u grad.

Čišćenje. Balea SOS antibakterijski gel brzo isušuje bubuljice i sprečava njihovo ponovno nastajanje. Kako se koža ne bi isušila i kao posledicu toga lučila još više sebuma, važno je i kod masne kože da koristite negu koja pruža dovoljno vlažnosti.

 

 

Prema gore
OKViše informacija