Menu

Serum za lice: 4 razloga zbog kojih ga više ne izostavljamo

Mali, ali moćan: serum za lice čini prava čuda. Kako?

Home » Lepota » Nega » Serum za lice: 4 razloga zbog kojih ga više ne izostavljamo - 08.2020

Malen, ali moćan: Serum za lice može postići prava čuda. Kako? Zahvaljujući visokokoncentrisanim sastojcima i to kod gotovo svakog problema. Otkrivamo vam zašto će te male bočice od sada imati stalno mesto u našoj rutini za negu lepote.

Učvršćuje, čisti i neguje: serum za lice ispuniće skoro svaku vašu želju kada je u pitanju lepota. Tečni serum za negu sadrži visokokoncentrovane sastojke koji već sa nekoliko kapi razvijaju svoju punu snagu i staraju se za blistavu kožu. U dm-u ćete sigurno pronaći odgovarajući serum za svoje lice.

Ovde ćemo vam otkriti zašto su ove flašice i ampule našle svoje stalno mesto među našim rutinama u nezi i kako da ih pravilno koristite.

 

4 razloga zašto je serum za lice naš omiljeni proizvod za negu lepote

  1. Dopuna svakodnevne nege dragocenim sastojcima

Zašto biste upotrebljavali serum kada već imate kremu za dnevnu i noćnu negu? Zato što serum ima sasvim drugačije dejstvo. Visokokoncentrovane materije za negu koje sadrži serum, među njima u zavisnosti od dejstva uglavnom kiseline za kožu i vitamini, upijaju se mnogo brže i dublje zahvaljujući svojoj tečnoj, odnosno gelastoj konzistenciji. Mnoge kreme za lice sadrže hidratantne supstance koje otežavaju apsorpciju sastojaka u ćelije kože. Serum za lice na taj način optimalno dopunjuje vašu negu kože – i to ne samo suve kože. Važno je da serum uvek nanesete pre kreme.

  1. Čista i higijenska primena

Sledeći, ne manje važan aspekt, je ambalaža. Većina seruma puni se u male boce sa pipetom ili u ampule za jednokratnu upotrebu. Obe ambalaže omogućavaju nam čistu i higijensku primenu jer kapi dolaze u dodir sa kožom samo na onim mestima na kojima je to potrebno. Ostatak proizvoda ostaje netaknut i samim tim bez klica što je duže moguće.

Savet za primenu: Serum nanesite na čistu, suvu kožu na čelu, obrazima, vratu i dekolteu i nežno umasirajte kružnim pokretima. Koliko često treba da nanosite serum, zavisi od njegovih sastojaka – obratite pažnju na uputstva proizvođača.

 

  1. Dubinski efekat za tren oka

Tek što se prstima nanese na lice, serum već prodire duboko u kožu. To znači da je ispred kreme za negu jer visokokoncentrovani molekuli sadržani u serumu koji pružaju negu mogu da prodru dublje u ćelije kože i tamo odmah ispolje svoje puno dejstvo. Serum za lice je, dakle, pouzdana SOS pomoć kod akutnih problema kao što su bubuljice ili nečistoće na koži i može da spreči pojavu pigmentnih fleka.

4. Odgovarajuća nega za svaku potrebu 

Borite se sa crvenilom, suvom kožom ili želite ujednačeniji ten? Serum za lice može da pomogne svakom tipu kože i pri svakom problemu. Važno je da prilikom odabira seruma obratite pažnju na njegove sastojke. Dok pojačivač hidratacije hijaluron sprečava sušenje kože, a anti aging serumi sa retinolom sprečavaju starenje kože, vitamin C štiti od slobodnih radikala i pigmentnih fleka. U slučaju bubuljica i nečistoća na koži pomaže salicilna kiselina, dok crvena i nadražena koža može da se umiri termalnom vodom.

 

 

Prema gore
OKViše informacija