Active Beauty
Topli tonovi

Trendovi u bojama za kosu za nastupajuću jesen i zimu.

Topli tonovi

Šta postaje moderno. Šta ostaje. Trendovi u bojama za kosu za nastupajuću jesen i zimu.

Dobre prognoze za nastupajuću jesen i zimu: Biće poprilično toplo. Plava, braon i crvena nijansa su same po sebi prilično hladne, pa će zato biti pokrivene toplijim sjajem. Samo će plavi tonovi biti delimično izostavljeni iz ovog popularnog trenda. Osim toga, 2016. deluje kao godina živahnih nijansi. Od boja za kosu, pa čak i od cele palete boja, očekuje se da sijaju. Traže se jake i živahne nijanse. Nove profesionalne tehnike farbanja će pružiti vašoj kosi više sjaja. Posebno u karamel, zlatnim i bojama roze vina. Konturisanje kose će, na primer, naglasiti ličnost osobe i doprineti sveukupnom boljem izgledu. Više nego u bilo kom drugom trendu naglašava se kombinacija individualnosti i povratka prirodnih boja. Ekstremni eksperimenti sa farbanjem sada pripadaju prošlosti. Naglašena prirodnost sada je na prvom mestu. „Ove jeseni se možemo oprostiti od 08/15 boja za kosu i tehnika farbanja“, tvrdi Rajnhard Ditrih, stručnjak za bojenje pri Matriksu.

Povratak prirodi

Tako je to sa prirodnijim nijansama boja za kosu. Nakon bezbroj pokušaja bojenja kose mnoge žene žele da se vrate svojoj prirodnoj boji kose. A ona se više ne može naći na tržištu.
Novi trend predstavlja tendenciju da se farbanjem samo blago promeni prirodna boja kose ili da se istakne njena prirodna nijansa. U fokusu je pre svega pametna upotreba prirodnih nijansi boja za kosu. One pružaju kosi svežu i jedinstvenu prirodnost; zajedno sa sjajem koji produbljuje i doprinosi celokupnom izgledu.

Dobra naglašenost boja može naglasiti lični stil. Rajnhard Ditrih takođe potvrđuje: „Najvažniji trend po pitanju boja za kosu je da nijansa mora biti za svakog individualno prilagođena. Više nego ranije klijenti se moraju savetovati sa stručnjacima. Reč je o tome da se mora osetiti i saznati  šta klijenti žele, kakav je njihov lični stil i kakve su njihove navike.  Na osnovu toga, klijent dobija individualnu nijansu boje za kosu. Više nije popularno odraditi bojenje kose svakom klijentu na isti način.“

Sjajni uzori

Braon nijanse jeseni su nežne, tople i prirodne. A njima je takođe potreban dodatak svetlosti. Ovaj trend je prepun pastelnih boja kao i prethodne godine. Braon bojama kose odlično odgovaraju nove tehnike farbanja kao što su prelivi, pramenovi, ombre ili šatiranje. U prvom planu su minimalni efekti svetlih i tamnih nijansi. „Ponovo se mogu videti igre boja. Dugo smo čekali na ovaj trend prirodnosti. Sada se rado koriste čak i drugačije boje koje naglašavaju frizuru,“ kaže Rajnhard Ditrih. Odsjaj u karamel, zlatnim i bakarnim bojama pružaju više svetlosti i sjaja. Karamel-braon, svetlokestenjasto-braon ili bakarna braon su predvodnice ovog trenda.

Savet
U prvom planu su minimalni efekti svetlih i tamnih nijansi.

Plemeniti metali lično

Kod plavih nijansi je uglavnom ista priča ili ima skoro 100 posto poklapanja. Nijanse plave boje odbijaju da prihvate dašak svetlosti, već se naprotiv i dalje drže hladnih, ekstremno svetlih nijansi iz prošle sezone. U to se računa i stari trend : tamni izrastak. Veoma je poželjan, čini da kosa ne izgleda sveže ofarbano i na taj način doprinosi utisku prirodnosti. Bakarne i zlatne nijanse i, u ovoj sezoni, boja roze vina  predivno se kombinuju sa plavim nijansama. Roze-zlatne nijanse imaju puno sjaja i malo bakarne nijanse. Na taj način se ovaj izgled može uklopiti uz ten. Kod ove tehnike se uglavnom koriste pramenovi ili se farba cela kosa. Sve češće se koristi i bakarno sjajna riđa boja. Puderaste crvene nijanse od prošle sezone ostaju i u ovoj.

Za prelazni period: osveživač boje

Previše pranja kose, previše proizvoda za negu kose, kosa je previše izložena suncu. To sve doprinosi tome da ofarbana kosa brzo izgubi sjaj. Rezultat je izbledela kosa  i kosa bez sjaja, a boja za kosu je celom dužinom  potpuno isprana sve do samih krajeva. Često farbanje takođe može oštetiti kosu i načiniti je mlitavom i lomljivom. Farbana kosa zahteva redovno osveženje kako bi povratila svoju prvobitnu boju i sjaj. Na scenu stupaju takozvani osveživači boje. Osveživači boje su idealno i jednostavno rešenje da se kosi između dva farbanja povrati boja i pruži dodatni sjaj. Osim toga, osveživači boje mogu pomoći da se postepeno prikriju sede i da se tokom vremena izjednači boja izrastka i ostale dužine kose.

Najbolje u svemu tome: Osvežavanje boja je brz način da za samo nekoliko minuta sve to obavite. U zavisnosti od proizvoda, osveženje se na kosu nanosi u vidu smese, prska se sprejom, koristi se kao šampon ili se nanosi četkicom za bojenje kose. Sve u svemu, jednostavan način upotrebe koji bez problema možete sami primeniti u svoja četiri zida. Osveživač boje je praktičan i namenjen svakom tipu kose, a nudi osveženje boje i dodavanje sjaja za sve boje kose. Još jedan odličan detalj: Ovaj proizvod možete naneti i na nefarbanu kosu i na taj način joj pružiti dodatni prirodni sjaj.

Farbana kosa zahteva redovno osveženje kako bi povratila svoju prvobitnu boju i sjaj. Na scenu stupaju takozvani osveživači boje.

Konturisanje

  • Svetlo i tamno.Konturisanje lica je igra svetlosti i senki uz pomoć nanošenja svetlih ili tamnih nijansi šminke i ovaj pojam nam je svima poznat i sigurno je svaka od nas to već jednom probala.
  • Napred i pozadi. U principu reč je o tome da se istaknu prednosti, a da se mali nedostaci svesno gurnu u zadnji plan. Činjenica je da i samo lice dobija nove konture nakon pravog izbora boje za kosu.
  • Okruglo i izduženo. Konturisanjem kose ili boje uz pomoć tamnijih pramenova  mogu se odlično naglasiti crte lice.  Okrugla lica će delovati izduženije, srcasti oblici će postati uži, a izdužena lica će biti kraća.