Menu

Zašto piling kiselinama daje posebno nežnu negu

Najnoviji pilinzi kiselinama su nežniji nego što njihovo ime govori: AHA, vitamin C & Co.

Home » Lepota » Nega » Zašto piling kiselinama daje posebno nežnu negu - 02.2020

Uklanja odumrle ćelije kože, temeljno čisti lice i podstiče cirkulaciju i regeneraciju ćelija: piling. Do sada je bilo dostupan u obliku kuglica ili zrna. Piling može da učini mnogo toga dobrog naročito za osetljivu kožu. Iako možda zvuči iznenađujuće: piling kiselinama je ponekad nežnija varijanta.

Mnogi pilinzi na bazi kiselina u ponudi su u obliku seruma. On se nanosi uveče posle čišćenja lica i nakon što deluje neko vreme, potrebno ga je isprati. Ako je količina kiseline mala, neki proizvodi mogu da ostanu na koži i preko noći, ali obavezno pročitajte uputstvo za upotrebu. U zavisnosti od intenziteta proizvoda i osetljivosti kože neki pilinzi se primenjuju jednom nedeljno, dok drugi mogu svakodnevno da se primenjuju. Važno je da postepeno uvodite primenu novih proizvoda za tretman kože. Nakon toga koža će se radovati nezi kao i posle svakog pilinga. Hidratantni serumi i kreme mogu da ispolje svoj puni potencijal na sveže očišćenoj koži.

Voćne kiseline (AHA):

Za ultimativni sjaj

AHA je skraćenica za alfa hidroksi kiseline koje imaju čudotvoran efekat naročito na bledoj koži. One se staraju da koža zadrži što više tečnosti i na taj način deluje glatko i sveže. Najpoznatija voćna kiselina je glikolna kiselina koja odbacuje stare ćelije kože i podstiče stvaranje novih.

Hijaluronska kiselina:

Za hidriranu kožu

Hijaluron je važan deo našeg vezivnog tkiva i proizvodi ga samo telo, ali stvaranje hijalurona se smanjuje sa godinama. Rezultat može da bude opuštena i suva koža. Hijaluronska kiselina je u kozmetici posebno popularna zbog svog svojstva da vezuje vodu. Kada se nanese, prodire duboko u kožu, podstiče samoproizvodnju hijalurona i tako obezbeđuje veći volumen i elastičnost. Koža izgleda značajno hidriranija i svežija. Koži koja je izuzetno suva, ali i sklona aknama, i kojoj je potrebna nega bez ulja odgovaraće hijalurionska kiselina. Hijaluron se koristi i u proizvodima protiv starenja zato što vezuje vodu ispod kože i tako je štiti.

Retinol:

Za zategnutu kožu

Retinol podstiče stvaranje kolagena kože i istovremeno inhibira enzime koji smanjuju njegovo stvaranje. Koža postaje čvršća, bore se smanjuju. Nije ni čudo što je poznat kao sredstvo protiv starenja. Ako je udeo retinolske kiseline veliki, proizvod treba upotrebljavati samo dva puta nedeljno da koža ne bi počela da se peruta. Kao i većina kiselina i retinol se koristi uveče da bi pružio podršku koži pri regeneraciji tokom spavanja.

Salicilna kiselina (BHA):

Za čistu kožu

Salicilna kiselina spada u grupu beta-hidroksi kiselina i bori se protiv bubuljica i nečiste kože. Oslobođa pore od viška sebuma, a zahvaljujući antibakterijskim sastojcima brže zaceljuje upale. Uz redovnu primenu tvrda koža postaje mekša i ujednačenija. Pošto kiselina može brzo da isuši kožu, potrebno je da se nanese tačno na pogođena mesta. Salicilna kiselina je posebno pogodna za masnu i kombinovanu kožu.

Vitamin C (askorbinska kiselina):

Za ujednačenu kožu

Vitamin C je svestrani sastojak i čini mnogo toga dobrog za naše telo. Neutrališe slobodne radikale, štiti ćelije od starenja i zahvaljujući nežnom efektu pilinga daje sjaj tenu. Iznad svega može da pomogne u izjednačavanju neujednačenog tena kože i u bržem uklanjanju nečistoća. Bubuljice i pigmentne fleke značajno se smanjuju i nestaju zahvaljujući procesu inhibicije melanina. Vitamin C je pogodan za sve tipove kože.

Prema gore
OKViše informacija