Active Beauty
Kosa u letnjim mesecima: Ove frizure je štite i neguju

Stajling

Kosa u letnjim mesecima: Ove frizure je štite i neguju

Ako leti mislite samo na kožu kada je reč o zaštiti i nezi, trebalo bi i da obratite pažnju i na kosu. UV zračenje, so i hlor teško padaju kosi tokom leta. Ovi saveti za stilizovanje mogu da pomognu:

Ovi saveti štite kosu u letnjim mesecima

Divan dan pored vode uz dosta sunca često za posledicu ima slamastu i suvu kosu. Kada pijete dovoljno vode, pomažete hidrataciju kože glave. Promena strane na kojoj se nalazi razdeljak sprečava opekotine od sunca na koži glave. Letnji aksesoar kao što je slamnati šešir ili bandana dodatno štite i super izgledaju uz naše omiljene frizure za leto. Fen, pegla za ispravljanje i sprej za kosu ostaju u ormaru, jer uobičajeni sprejevi za kosu s alkoholom kao sastojkom isušuju kosu i kožu glave.

Morski talasi u punđi (Beach Waves punđa)

Pravi stajling štiti kosu tokom leta od korena do krajeva. Morski talasi u punđi (Beach Waves punđa) posebno je nežna frizura. Uvrtite još pomalo vlažnu kosu, pa zatim zakačite punđu na glavi i fiksirajte je scrunchie gumicom. Scrunchie gumice manje pritiskaju kožu glave i kosu, i lomljenje kose svode na minimum. Zahvaljujući scrunchie gumici, kosa se suši u lepe morske talase (Beach Waves) bez nužnog uvijanja kose. Pojedinačni pramenovi ležerno ispadaju iz frizure i uokviruju lice.

Francuska pletenica s tvistom

Leti volimo francuske pletenice jer nam sklanjaju kosu s lica. Za dodatnu negu u kosu pre pletenja utrljajte tretman za kosu koji se ne ispira. Na posebno osetljive krajeve nanesite malo ulja za kosu. Zatim ispletite kosu i fiksirajte frizuru gumicom. Na kraju uvijte pletenicu u nisku punđu i pričvrstite je scrunchie gumicom. Kosa tokom leta može da bude veoma šik!