Active Beauty
Šarene trepavice: plava maskara je cool i sada je u trendu

Šarene trepavice

Šarene trepavice: plava maskara je cool i sada je u trendu

Uz crnu i smeđu postoji čitav niz boja kojima možemo da ulepšamo svoje trepavice, a posebno je popularna plava maskara. Uz nju, tu su i druge nijanse poput ružičaste ili bordo, koje takođe postaju sve popularnije. Trend koji je prikladan za svakodnevnu upotrebu, ali u kombinaciji s odgovarajućim kozmetičkim proizvodima takođe obećava uzbudljiv i individualan look.

Tri boje, tri looka – maskare u boji daju toliko mogućnosti

Leto je vrhunac sezone za šareni makeup. Leti se stalno održavaju festivali, koncerti i drugi događaji na otvorenom, a u takvim prilikama malo ekstravagancije posebno je prikladno. Donosimo tri looka za bordo, ružičastu i plavu maskaru:

Minimalistički makeup za oči u bordo tonovima

Topli, duboki i intenzivni crveni ton u trenutku će usavršiti elegantan izgled, ali nosiv je i u svakodnevnom životu zahvaljujući nenametljivoj boji. Kako kreirati ovaj look:

1. Ajlajner: nanosi se na vodenu liniju i blenduje oko oka. Svetlucavo-zlatne i nijanse rđe posebno su lepe.
2. Prajmer za trepavice: kako bi boja maskare došla do izražaja, trepavice se oblikuju prajmerom pre nanošenja maskare. Trepavice se vizuelno izdužuju i deluju punije, što znači da nanesena boja može da se još bolje razvije.
3. Maskara: posle prajmera dolazi boja. Nekoliko puta nanesite maskaru na trepavice kako bi boja ostala postojana.
4. Usne: ako želite da malo pojačate intenzitet bordo maskare, možete to da uradite sjajem za usne ili ružem iste boje.
5. Šminka: ostatak šminke neka bude suptilan kako bi se tamnocrveni ton zaista razvio. Malo hajlajtera i bronzera uz nekoliko lažnih pegica – i ovaj look je gotov!

Kome odgovara ovaj look?

Bordo-crvena posebno lepo izgleda u kombinaciji sa zelenim ili plavim očima i svetlom kosom, a svakako i sa crvenkastom kosom. Takođe, prikladan je ne samo za preplanulu kožu leti nego i za svetlu kožu zimi.

Think pink: istaknuti akcenti maskare za party look u trendu

Sa jarko ružičastom, ovaj trend postaje malo ekstravagantniji, ali još možete da se ovako našminkate za svakodnevnu upotrebu. Pogotovo ako su našminkane samo trepavice, a ostatak makeupa je prilično decentan.

Međutim, ova boja je posebno prikladna za osmišljavanje uzbudljivog party-looka. Kako se postiže?

1. Senka za oči: tonovi breskve posebno se slažu s ružičastom maskarom i daju makeupu za oči određenu smirenost i eleganciju. Dobro izblendajte senku tako da se ton breskve samo suptilno nazire. Ako želite, senku možete da utapkate na unutrašnji ugao oka uz malo svetlucavog hajlajtera.
2. Tečna olovka za oči u ružičastoj boji – nanosi se tačkasto na gornji unutrašnji i zadnji spoljni deo oka, zahvaljujući čemu se postiže svečani izgled. Potom prstima pažljivo utapkajte tačkice. Efekat može da se napravi i ružičastom senkom i ravnom četkicom za šminkanje. Da biste to uradili, pokupite pigmente boje četkicom i utapkajte na željeno područje.
3. Laš prajmer: baza za maskaru takođe je idealna za intenzivniji rezultat boje. Proizvod se nanosi i na obrve, jer se i na njih stavlja maskara u boji.
4. Maskara: nanesite maskaru na trepavice nekoliko puta. Zatim obojite i obrve. Poželjno je da boju naneste u više slojeva kako bi bila što intenzivnija.
5. Ostatak šminke: na kraju samo nanesite hajlajter i bronzer.

Kome odgovara ovaj look?

Svetli tipovi kože i kose posebno su lepi sa svetlim stajlingom – naročito leti. Ipak, koža ne sme da bude previše preplanula, inače se boja više neće tako jasno isticati.

U susret letu uz plavi wow-efekat

Iako je plava boja uglavnom jedan od elegantnih i suzdržanih klasika iz spektra boja, ipak izaziva popriličnu pometnju kada je oko očiju! Svima koji se drže ideje – više je više – kada je šminka u pitanju, savetujemo da na svojim kozmetičkim policama imaju makeup plavih tonova. Kombinacija plava maskara i plavi nokti – istinski privlači pažnju:

Kako da se našminkate…

  • olovka za oči i senka: ono što je ovde stvarno cool jeste mešavina tamnoplavih tonova sa
  • svetlijim nijansama. Vodenu liniju i gornji kapak zato je najbolje našminkati relativno tamnom nijansom. Ako želite nešto modernije, odaberite kontrastnu boju, poput zelene. Takođe lep utisak ostavlja i upečatljiv plavi look kod kog je celo područje oko očiju prekriveno nijansama plave.
  • prajmer za trepavice: kod ovog looka takođe je potreban prajmer kako bi još jasnije istakao plavu maskaru.
  • maskara: više je više! Trepavice zapravo mogu da se intenzivno našminkaju tako da oči zaista zablistaju!
  • šminka: lažne pegice i u ovom slučaju izgledaju sjajno! Kombinacija sa zlatnim, srebrnim i tonovima rđe, na primer, kao akcent na očima ili kao bronzer, daje plemenite efekte i tako obezbeđuje odličan večernji makeup.

Kome odgovara ovaj izgled?

Ovaj makeup zaista je primenljiv i odgovara svakom tipu kože, kose i očiju. Bitno je da je fokus jasno na maskari, a time i na očima, što omogućava šarenu podlogu za ostatak looka.

Opšte pravilo za sva tri looka jeste da može i treba da ih nosi svako ko se u tom izdanju oseća prijatno!