Active Beauty
Depilacija: šest najboljih tretmana protiv dlačica na telu

Maljavost

Depilacija: šest najboljih tretmana protiv dlačica na telu

U poslednjih nekoliko godina došlo je do pravog procvata u oblasti depilacije. Za sve neodlučne predstavljamo šest najefikasnijih tretmana protiv dlačica na telu:

1. Klasičan način depilacije: brijanje

Brijanje je s pravom klasik među metodama uklanjanja dlačica. Za iskusne traje samo nekoliko minuta, a osim toga proces je potpuno bezbolan. Kako izgleda pravilno brijanje? Kod mokrog brijanja važno je da toplom vodom pripremite kožu za brijanje. Pena za brijanje, odnosno gel za brijanje, neguju kožu zaštitnim filmom tako da brijač može neometano da klizi po delovima tela. Šta je jedini nedostatak? Uporne dlačice počinju da se pojavljuju već nakon prvog dana. Za sve koji poklanjaju pažnju održivosti, upotrebom sigurnosnog brijača izbegava se nepotreban plastični otpad.

2. Kako se uporne dlačice uklanjaju toplim/hladnim voskom

Topli vosak ili hladni vosak? Šta birate? Ako želite da isprobate depilaciju kod kuće, možete da birate između traka za depilaciju s hladnim voskom i toplog voska. I jedan i drugi mogu da se kupe za kućnu upotrebu. Važno je da znate: vosak uvek nanosite na kožu u smeru rasta dlačica a skidajte ga u suprotnom smeru od smera rasta. Iako boli, najbolje rezultate dobijate kada napravite nagli pokret. Iskustvo je bolno, ali zato možete da uživate u glatkoj koži bez dlačica četiri do šest nedelja.

3. Bezbolno uklanjanje dlačica: depilacija šećernom pastom

Depilacija šećernom pastom je nežnija sestra depilacije voskom. Šećerna pasta poreklom s Orijenta boli znatno manje od epilacije ili depilacije voskom. Razlog je to što se dlačice čupaju u smeru njihovog rasta. Dodatna prednost ove metode uklanjanja dlačica je automatski efekat pilinga. Mrtve površinske ćelije se uklanjaju i koža postaje glatka i svilenkasto-meka. Kao i kod depilacije voskom tretman možete da prepustite stručnjacima ili da ga isprobate sami kod kuće. Rezultat traje četiri do šest nedelja.

4. Izborite se protiv dlačica kremom za depilaciju

Kao i brijanje, ova metoda depilacije potpuno je bezbolna. Hemijski sastojci u kremi za depilaciju razgrađuju dlačice i deluju čak do milimetar ispod površine kože. Zbog toga je koža duže oslobođena dlačica nego prilikom brijanja. Dlačice ponovo počinju da se pojavljuju otprilike nakon tri do šest dana. Savet: Pre nego što nanesete kremu na veliku površinu, uradite test na manjoj površini kože. Ako se nakon 24 sata ne pojavi alergijska reakcija, nastavite sa skidanjem dlačica.


5. Epilacija – kako da bude uspešna (uz savete stručnjaka)

Epilacijom se problem rešava direktno u korenu. Epilator izvlači dlačice iz kože kao stotine malih pinceta. Ako se plašite ove metode, imajte na umu i veliku prednost epilacije. S obzirom na to da se dlačice uklanjaju iz korena, koža je do četiri nedelje glatka i oslobođena dlačica. Posle nekoliko primena dlačice postaju tanje. Kao i kod brijanja, topla voda je korisna pre tretmana. Savet stručnjaka: Nežni piling pre epilacije sprečava urastanje dlačica. Većina epilatora je vodootporna i može da se koristi pod tušem.

6. Trajno uklanjanje dlačica epilacijom IPL (Intense Pulsed Light)

IPL tretman se opisuje kao blago neprijatan. S druge strane, tretirana mesta na koži se dugoročno oslobađaju dlačica. Kako to funkcioniše? Uređaj usmerava snažne, kratke svetlosne talase u koren dlačica. Budući da se proces odvija kroz pigmente boje u dlačicama, ova metoda najbolje funkcioniše na svetloj koži i tamnim dlačicama. Dlačice se nalaze u različitim fazama rasta tako da se ne uklanjaju sve jednom primenom. U proseku je potrebno oko tri do deset tretmana da se svi folikuli dlačica unište.

Naš savet

Balea krema za depilaciju
125 ml
Balea Topli vosak sa šećernom pastom 250 ml
Balea gel za brijanje aloe vera 200 ml
Balea jednokratni brijači 3 oštrice 8/1