Kada jesenje sunce zađe i tmurno vreme prevlada, brzo primećujemo koliko nam nedostaje leto. Ipak, umesto da budemo potišteni, uzimamo stvar u svoje ruke i činimo sve da održimo naš voljeni letnji sjaj. Osnova za to je hidratantna nega. Najbolje je da u nju umešate kapi za samopotamnjivanje kako biste produžili leto. Osim toga, uz ove četiri make up osnove vizuelno se odupiremo jesenjem bluzu. Uzgred, ove ideje za jesen donose vam i dobro raspoloženje – kako iznutra, tako i spolja!

Prajmer, hajlajter i drugo: Ove make up osnove su vam potrebne:

1. Prajmer

Idemo redom (First things first)! Koža u jesen zahteva temeljnu pripremu. Za to su savršene make up podloge, poznate i kao prajmeri. One matiraju lice, imaju dejstvo sužavanja pora i omogućavaju ravnomernu raspodelu pudera. Važno: U idealnom slučaju prajmer treba da snabdeva kožu dodatnom dozom hidratacije i ima bazu koja ne sadrži ulje. U suprotnom, postoji rizik da make up u jesen na suvoj koži postane neujednačen ili čak počne da se mrvi. Idealna dopuna za prajmer jeste sprej za fiksiranje koji na kraju osigurava da vaš make up traje preko celog dana .

2. Sjajna podloga

Posao koji leti obavlja sunce, u jesen postiže kvalitetna sjajna podloga i pruža licu nežni sjaj. Ako ne želite previše sjajan ten, dodajte dve, tri kapi u dnevnu kremu i pružite svom tenu na sasvim suptilan način malo više svežine. Stvarno jednostavna make up osnova.

3. Zdravo, hajlajteru!

Bilo u obliku pudera ili tečnih kapi – hajlajter je već neko vreme neizostavni proizvod u našim kupatilima i savršeno dopunjuje sjajnu podlogu. Dovoljno je malo pudera na vrh prsta i jedna jedina kap sjaja. Posebno je lepo to što se hajlajteri reflektuju na jesenjem suncu. Između ostalog i zbog toga, paleta hajlajtera s različitim nijansama boja obavezno treba da se nađe u priboru za šminkanje i samim tim je neizostavna make up osnova. Hajlajter ciljano nanesite na jagodice i most nosa.

4. Inspiracija s police sa začinima

Dopunite svoj blistavi ten postignut zahvaljujući hajlajteru i sjajnoj podlozi senkama za oči u jesenjim tonovima koji podsećaju na kari i cimet. Podjednako dobro mogu da se nose pojedinačno kao i izmešane. Za veći sjaj tokom večeri ove jeseni odlučujemo se za metalik senke za oči u blistavim zlatnim i srebrnim nijansama.