Menu

8 saveta za povećanje energije

Dajte organizmu snagu, na pravi način.

Home » Inspiracija » 8 saveta za povećanje energije - 10.2017

Opuštanje, uravnoteženost, mir i zadovoljstvo je put koji vodi do povećanja životne energije. Donosimo savete kako da povećate energiju i tako lakše prebrodite svakodnevicu.

Spavanje

Uredan san pomaže da ponovo napunite rezerve energije. Ako svom telu noću priuštite dovoljno sna, podstičete njegovu regeneraciju. San je osnovni preduslov za prikupljanje energije i snage.

Osveženje duha

Svakih sat i po ustanite od radnog stola i na desetak minuta izađite napolje. Tako ćete da podstaknete protok novih misli. Dnevno svetlo i svež vazduh će podstaći ovu kratku pauzu za opuštanje.

Osloboditi se tereta

Našu ravnotežu mogu da poljuljaju nerazjašnjene prilike, ali i konflikti. Ako napravite spisak svih otežavajućih stvari i korak po korak počnete da raditi na njihovom razrešenju, uskoro ćete ponovno da uspostavite ravnotežu.

Uživati u pokretu

Sport bi trebalo da bude izvor zadovoljstva, a ne izvor dodatnog stresa. Zato ga kombinujte sa zabavnim aktivnostima koje uključuju prijatelje i porodicu. Ma koje godišnje doba da je napolju, možete pronaći aktivnosti koje će da vas održavaju u formi i da vam ujedno pričinjavaju zadovoljstvo.

 

Zabavljati se

Nekada moramo sami sebe da podsetimo na to da život nije ispunjen samo obavezama. Smeh pomaže u oslobađanju napetosti i sa sobom donosi novu životnu radost, a samim tim i energiju. Bez obzira na to zbog čega ćete se smejati, gde i sa kim – najvažnija stvar je da vam pričinjava zadovoljstvo!

Inspirisati se

Možete da čitate knjige i biografije. Priče drugih ljudi koji su ostvarili velika dostignuća, naučnika i istraživača mogu u našem životu da budu inspirativne, pa čak i da donesu više motivacije.

Pravilno se hraniti

Ishrana ima značajan uticaj na opšte zdravstveno stanje. Testenina ili hrana pržena u ulju se brzo pretvaraju u šećere zbog čega u kratkom vremenu daju energiju. Ali stanje umora će nastupiti ponovno jer telo brzo prerađuje šećer. Zato bi trebalo jesti puno povrća, vlaknastih materija, voća i pseudožitarica.

Pronaći osveženje u mirisnim notama

Arome eteričnih ulja kao što je limun, pomorandža, ruzmarina, bosiljak i nane, bude naš duh iznutra. Jednostavno raspršite nekoliko kapi u vazduh i ponovno osetite svežinu.

 

Prema gore
OKViše informacija