Active Beauty
S vetrom u kosi

Trendovi frizura 2017. godine pre svega zahtevaju promene.

S vetrom u kosi

Kratka ili sa šiškama, raščupana ili ravna. Trendovi frizura 2017. godine pre svega zahtevaju promene – tako će danas kosa biti talasasta, a sutra izuzetno mekana.

Pixie-cut

Da se bira trend frizura u 2017. godini, to bi bila frizura pixie-cut. Iako pixie na engleskom znači vila, ovaj look nema baš nikakve veze sa talasastom grivom. Uprkos tome, svojim vlasnicama daje ekstremno ženstvenu, ali i snažnu notu. Pixie-cut je kratka frizura kod koje se kombinuju različite dužine pa je kosa s jedne strane ošišana na dva do tri milimetra, a na temenu do deset centimetara. Duži deo kose može da se stilizuje na raznorazne načine. Za osobe koje se rado skrivaju iza kose, ova frizura i nije rešenje jer baš nema puno kose iza koje bi mogle da se sakriju. Pixie-cut je potpis iza koga stoji ženstvena snaga, hrabrost i samopouzdanje.

Clavi-cut

A sada na red dolazi poluduga kosa, a to znači ona koja pada do ključne kosti. Danas se pod nazivom clavi-cut podrazumeva frizura koju smo ranije nazivali tek izraslom kratkom kosom (clavicle je engleska reč za ključnu kost) što se smatra optimalnom dužinom za sve oblike lica. Takozvani clavi-cut je talasast ili blago talasast. Pritom je važno da omogućava različite stajlinge. Kosa se skraćuje tako da frizura ostavlja utisak većeg volumena. Zahvaljujući posebnom načinu slojevitog šišanja, kosa je poletnija za razliku od verzije ove frizure iz prethodne sezone.

Pony

Ova frizura je zauzela svoje mesto – na čelu. Kosu možete da šišate kako vam najviše odgovara, a dopuštene su sve dužine. Kosa se može šišati stepenasto, može se ostaviti dužina ili se, pak, može sasvim šišati, stanjeno pri vrhovima ili asimetrično. Dozvoljene su i šiške, ali u stilu do it yourself. Ravna varijanta bi trebalo da se nosi ređe, trebalo bi da izgleda neuredno kao da ste samo protresli glavom. Ova frizura pomlađuje kao nijedna druga, a uz nju se slaže stepenasto ošišan ostatak kose.

Romantic Look

Duga ili poluduga, blago talasasta kosa pristaje baš svakoj ženi. U prednjem planu je prirodan izgled kose, a on se postiže različitim rezovima koji pogoduju blago talasastoj kosi. Kosa se nosi u raspuštenijoj varijanti, a to znači da se izbegavaju stroge forme. Neuredna kosa izgleda kao da ste se upravo probudili, a možete da je dovedete u red različitim sprejevima ili uređajima za uvijanje. Dobro rešenje biće i opušteniji look s ležernijim punđicama u obliku malih čvorova. Isto važi i za pletene frizure koje i ove sezone ostaju popularne. Ako još niste naučili kako da pletete kosu, trebalo bi da vežbate. Romantične verzije u kombinaciji s vrpcama, cvećem i drugim dodacima za kosu. Na velika vrata se vratila i sitno uvijena kosa bilo da se radi o nekoliko pramenova ili o celoj frizuri.

Ravna kosa

Ravna kosa je po pravilu izrazito ravna kosa koja je u suprotnosti sa romantičnim look-om. Ni sama frizura ni dužina kose ne igraju značajniju ulogu, jedino što dužu kosu treba duže strpljivo peglati. Look je minimalistički i moderan, ima određeni stepen glamura i otvara velike mogućnosti za stajling. Po sredini se može povući uredan razdeljak ili se, pak, možete odlučiti za njegovu cik-cak verziju. Veoma lepo izgleda i efekat zalizane kose koji se postiže mokrim gelom.

 

Boje za kosu: novi trendovi

 

Naša prirodnost i individualnost moraju da budu vidljive i na našoj glavi. Posebne tehnike bojenja kose podržavaju taj trend.

Pored frizura, i farbanje kose podleže određenim trendovima. Ove sezone pod lupom je veliki trend povratka prirodnom izgledu. U skladu sa tim, možemo zaključiti kako su ekstremni eksperimenti sa bojama deo prošlosti. Sada su u trendu boje koje reflektuju odsjaj, a da pritom izgledaju prirodno.  Važno je pronaći sopstveni stil izražavanja bojom kose, pri čemu treba ostati veran svojoj ličnosti. Topli odsjaj pristaje uz bilo koju boju, od plave pa sve do crvene. U spektru plavih boja popularnije su nijanse koje vuku ka bakrenom odsjaju, zlatne i rosé nijanse. Isto važi i za smeđe tonove jer i oni su mekani, topli i deluju prirodno.  Smeđa boja kose posebno je prikladna za nove tehnike nanošenja boje kao što su stvaranje efekta mramorne boje ili, pak, tamnih i svetlih efekata. Tako se, na primer, prirodne nijanse boje kose sa presijavajućim česticama postižu se takozvanom slobodnom tehnikom.

Još jedan trend bojenja kose se oslanja na popularni balayage, a zove se root blurring. Kod ove tehnike važno je nijansirati prelaze boje po dužini kose na još prirodniji način, počevši od samih vrhova. Konturisanje kose takođe je postalo značajna tema jer je reč o tehnici koja omogućava igru svetla i senke oko lica, kao i još jači odsjaj. 2017 godina će prvenstveno biti u znaku veštog isticanja sopstvene boje kose koloracijama i posebnim tehnikama nanošenja boje.

Koje trendove nose poznate osobe

Kako nositi ove trendove:

Pixie, clavi-cut ili pony, kako nositi trendove.

😊

Ein von Kaley Cuoco 😋 (@kaleycuocoofficial) gepostetes Foto am

#Twiggy ✨✨

Ein von Twiggy Daily (@twiggydaily) gepostetes Foto am

I FEEL like this has a connection with the WUTB music video because it just came out of nowhere, but look at her omg😍 #Adele

Ein von Adele Fanpage (@adele.always) gepostetes Foto am

#Freckles on a #Friday 📷 @chriscolls

Ein von Poppy Delevingne (@poppydelevingne) gepostetes Foto am

#olsentwins

Ein von @olsentwins gepostetes Foto am