Active Beauty
Sport u trendu piloksing: evo šta dobijate intenzivnim treningom snage

Fitnes-miks

Sport u trendu piloksing: evo šta dobijate intenzivnim treningom snage

Želite da imate duge i definisane mišiće? To su samo neke od brojnih prednosti trendi sporta pod imenom piloksing. Odgovaramo na sva pitanja u vezi s hibridnim vežbama koje vas teraju da se dobro oznojite.

Šta je trend u fitnesu nazvan piloksing?

Piloksing ili boxilates je hibridni sport koji kombinuje vežbe pilatesa i boks. Vežbe snage, izdržljivosti i vežbe za veću fleksibilnost kombinuju se u zahtevan trening, koji nije za početnike u vežbanju.
 

Četiri prednosti koje ima piloksing

1 Deo vežbanja tokom kog „boksujete u prazno“ (Shadowboxing), koji vas tera da se oznojite, dobar je za vaš kardiovaskularni sistem, kao i za mišiće ruku i ramena.
 
2 Vežbe pilatesa utiču na dublju muskulaturu, zatežu telo, poboljšavaju držanje i pokretljivost.
 
3 Intenzivan trening u intervalima može da sagori i do 1000 kalorija za sat vremena.
 
4 Odeća za vežbanje i neklizajuća prostirka ili strunjača – to je sve što vam treba da započnete vežbe piloksinga. Oni koji su u njima uznapredovali koriste i specijalne rukavice za piloksing koje su punjene zrnastim granulatom. Na taj način trening je još intenzivniji za ruke i ramena.

Trening se odvija ovako

Najpre je tu uvod u tehniku udaranja. Potom sledi intenzivno zagrevanje, kojim se istežu i opuštaju mišići. Zatim slede vežbe piloksinga koje čine da se dobro oznojite, kao što su boksovanje uz trbušnjake, udarci nogom u položaju na leđima ili klasični bočni udarci. Tempo je sve jači sa svakom rundom vežbi. Prosečno trajanje treninga piloksinga je sat vremena.