Active Beauty
Prava nega za četiri tipa kože

Maskenbal na vašoj koži.

Prava nega za četiri tipa kože

Ako se koža neguje maskom, nikada više nećete imati osećaj da želite da se maskirati.

Kao da je naša koža slikarsko platno. Prljavština, sunce, hladnoća, stres i nezdrava ishrana se svojim negativnim uticajima oslikavaju na našoj koži. Ali, protiv toga se ipak nešto može preduzeti. Posebno sa maskama za lice. Maske snabdevaju našu kožu negujućim supstancama koje je štite od svakodnevnih uticaja. One pružaju koži ravnomernu vlažnost, peglaju bore, isušuju masna mesta i osvežavaju ten. Maske intenzivnije neguju kožu nego ostali proizvodi jer sadrže visoko koncentrovane sastojke. Uz dobru pripremu, sastojci duboko prodiru u kožu i ostavljaju primetni rezultat koji je odmah vidljiv. Bilo da je problem suva, masna ili osetljiva koža, za svaki tip postoji maska koja će ga rešiti svojim odgovarajućim sastojcima.

Jedini preduslov: Mora se poznavati sopstvena koža i njene mane. Suva koža zahteva drugačije sastojke od masne ili problematične a osetljiva koža ne trpi agresivne tretmane.

Suva koža

UV-zračenje, hladnoća, vrelina ili vetar izvlače vlažnost iz kože. Nakon toga se javlja zatezanje, perutanje ili svrab. Suvoj koži je u isto vreme potrebna i vlažnost i dodatna masnoća. Maske za lice za suvu kožu u sebi sadrže visok procenat supstanci koje čuvaju vodu u koži.

Važni sastojci:
aloe vera | ekstrakt krastavca | avokado | ši puter | morske alge | pantenol

Biološki. alverde hidrirajuća maska sa divljom ružom i ši puterom obnavlja rezerve vlage u koži. Osvežavajuće. Balea hidrirajuća maska oživljava kožu ekstraktima morskih algi i termalnom vodom.

Masna koža

Različiti faktori, hormonalne promene, stres ili spoljašnji uticaji mogu pojačati proizvodnju loja u koži. Posledica toga su proširene i zapušene pore. Na koži se vidi sjajni, uljani preliv koji nikako ne treba mešati sa vlažnošću. Za masnu kožu se bira maska za lice koja smanjuje prekomerni loj i na taj način smanjuje prljanje kože ali i obezbeđuje dodatnu vlažnost.

Važni sastojci:
glina | cink | ekstrakt krastavca | alge | morksa so

Umirujuće. sebamed* umirujuća maska za problematičnu kožu pruža masnoj koži puno vlažnosti.Voćno. Maska za čišćenje lica alverde Beauty & Fruity, sa organskom limetom, jabukom i aktivnim cinkom, čisti kožu. *Proizvod nije dostupan u našim prodavaonicama. Fotografija je simbolična.

Osetljiva koža

Osetljiva koža ima različite uzroke. Stručnjaci polaze od toga da je osetljiva koža, u stvari, reakcija na spoljne uticaje, kao i loš balans u svakodnevnom životu. Koža često reaguje iritacijama, svrabom ili crvenilom. Sa maskom se koža može umiriti i dovesti u ravnotežu.

Važni sastojci:
kamilica | med | urea | bademovo ulje| aloe vera

Intenzivna nega. Umirujuća maska-krema od meda Nivea sa ekstraktima meda i bademovog ulja umiruje kožu. Nežno. Čini kožu lepom i ujednačenom: maska za više vlažnosti lavera* Basis Sensitiv Q10. *Proizvood nije dostupan u našim prodavaonicama. Fotografija je simbolična.

Problematična koža

Problematična koža je uglavnom posledica neizbalansiranog hormonskog statusa. I u ovom slučaju dolazi do veće proizvodnje loja, zapušenih pora i povećanog sjaja na licu. Bakterije mogu dodatno prouzrokovati zapaljenja. Kožu treba čistiti i osloboditi dodatnog sjaja. Maska treba da ujednači kožu, da očisti pore i da utiče na povlačenje bubuljica i mitisera.

Važni sastojci:
ulje čajevca | glina | morska so

Umirujuće. Maska za lice sa uljem australijskog čajevca alkmene* je antibakterijska i deluje protiv bubuljica i mitisera. Okeanski. Maska sa sastojcima iz Mrtvog mora Schaebens efikasno se bori protiv bubuljica koje su prouzrokovale bakterije. *Proizvod nije dostupan u našim prodavnicama. Fotografija je simbolična.

Pojam: Upotreba više maskiViše

Što znači pojam upotreba više maski?

U osnovi ovog tretmana koriste se maske koje su namenjene određenom problemu sa kožom, ali sve istovremeno.

jung Frau mit grüner Gesichtsmaske
U osnovi ovog tretmana koriste se maske koje su namenjene određenom problemu sa kožom, ali sve istovremeno. To sve može izgledati potpuno šašavo, ali na internetu su varijacije maski apsolutni hit i ovaj trend se širi velikom brzinom. Ideja koja stoji iza ovog trenda je da se svakom delu lica ponudi maska koja mu je potrebna. Tako različiti delovi lica dobijaju onaj tretman koji je osmišljen baš za njih. Svima je sigurno dobro poznat ovaj problem: T-zona (čelo, nos, brada) je masnija, a koža na obrazima je pak suva i peruta se. A ispod očiju počinju da se osmehuju prve bore. Maska koja bi rešila sva problematična mesta, nažalost, ne postoji. Zbog toga upotreba više maski ima smisla jer se na taj način optimalno neguje cela koža.