Active Beauty
Može da se krene na put: Na ovaj način su koža i kosa spremne za putovanje

Uz pravilne savete za lepotu putovanje je još lepše.

Može da se krene na put: Na ovaj način su koža i kosa spremne za putovanje

Svejedno je da li je do putovanja preostalo nekoliko nedelja ili samo par sati: uz pravilne savete za lepotu putovanje je još lepše.

Lepši letnji ten

Nekoliko nedelja vremena

Za pripremu kod kuće nude se blagi enzimski pilinzi. Ako do odlaska na godišnji ima još dovoljno vremena za regeneraciju, u obzir dolazi i opcija pilinga pomoću hidroabrazije koju sprovodi profesionalac. „Tom prilikom mrtve ćelije kože se temeljno uklanjaju i koža može bolje i efikasnije apsorbovati aktivne sastojke“, objašnjava Madelaine Sommerlat iz dm-a. Za negovanje se preporučuje 10-dnevna terapija ampulama koje je posebno prilagođena potrebama kože. Potreban je oprez prilikom upotrebe pakovanja na bazi voćne kiseline: ta pakovanja se ne smeju uopšte koristiti tokom leta.

Nekoliko dana vremena

Ako želite da počnete svoj odmor sa baršunasto-mekom kožom, najbolje je da razmazite i negujete svoje lice i dekolte bogatim maskama i serumima neposredno pre odlaska. Još intenzivniji je ultrazvučni tretman u studiju. Tom prilikom aktivni sastojci prodiru duboko u kožu, rezerve vlage su optimalno popunjene. Ovom prilikom možete ofarbati trepavice i obrve – sve za lep pogled koji podnosi vodu, znoj i kremu za sunčanje.

Last minute – Savet

Pigmentne fleke, nečistoće i tamni podočnjaci mogu poprilično da nerviraju. Iz tog razloga biti našminkana na plaži ili našminkana planinariti? Praktična alternativa su tonirane kreme za sunčanje. One pružaju UV zaštitu koja nam je potrebna u letnjim mesecima, ali takođe sadrže pigmente za ujednačen i blistav ten.

Momenti za kosu

Više nedelja vremena

Sunce, more i bazen: ono što zvuči kao opuštanje, prilično je iscrpljujuće i štetno za kosu. Da ne izgubite sjaj i fleksibilnost kose na odmoru, trebali biste je intenzivno negovati već nekoliko nedelja pre polaska na godišnji odmor. Šamponi bez silikona i intenzivna pakovanja garantuju dovoljnu vlažnost i jačaju strukturu kose. Hranjiva ulja ispravljaju vrhove kose i štite vrhove od štetnog uticaja sunca. Konzumiranjem salate od šargarepe, semenki od bundeve, mahunarke i orašasti plodovi takođe obezbeđuju neophodni beta-karoten, biotin, cink i vitamine. Ovi sastojci utiču na zdrav rast kose i štite kosu i teme glave od sunca.

Nekoliko dana vremena

Isplati se posetiti frizera neposredno pre putovanja kako bi napravili lepršavu frizuru za leto ili skratili popucale krajeve. To je čini otpornijom na letnji uticaj sunca. S druge strane farbanje kose ili izbeljivanje treba ostaviti za vreme nakon povratka sa godišnjeg odmora, tako da hlor ili slana voda odmah ne uklone nove pigmente boje ili što je još gore, da ostave zelenu boju na kosi. Ako je kosa već ofarbana, šamponi za fiksiranje farbe i sprejevi sa zaštitnim svetlosnim faktorom nude najbolju zaštitu.

Last minute – Savet

Ne samo šeširi i marame, već i podignuta kosa sprečava moguća oštećenja od sunca, jer smanjuje površinu kose koju sunce napada. Ako niste imali vremena kod kuće, možete i na plaži staviti pakovanje za negu kose i održati vašu kosu zdravom i lepom.

Glatke noge

Nekoliko nedelja

Apsolutno je bezopasna i pogađa većinu žena, a neke žene veoma nervira celulit koji imaju. Ko želi da se otarasi celulita pre letnjeg odmora, potrebno je vremena ali i discipline, jer je najefikasniji celokupan sportski program, ishrana bogata bazama i nega za zatezanje kože. U posebno tvrdoglavim slučajevima doktor specijalista može pomoći upotrebom lasera, ultrazvuka ili mezoterapije. Ali za dobre rezultate, obično je potrebno nekoliko tretmana koji traju nedeljama.

Nekoliko dana

Da li je potrebna mala turbo podrška za sport i ishranu? Kako bi se ubrzao i poboljšao metabolizam i elastičnost kože, obloge za oblikovanje tela su najbolji izbor. Obloge su natopljene aktivnim sastojcima za kod kuće. Idealno vreme za (poslednji) tretman je jedan do dva dana pre polaska na godišnji odmor, onda je učinak zatezanja kože najjači. Dva dana pre stavljanja obloga potrebno je uraditi epilaciju ili depilaciju voskom, potom koža između ova dva tretmana ima dovoljno vremena da se oporavi.

Last minute – Savet

Dobra vest za one koji nisu imali vremena ili volje da se uhvate u koštac sa neujednačenim tenom: preplanula koža izgleda zategnuto, ujednačenog tena i glatko u odnosu na bledunjav ten tokom zime. Ko ne želi da sačeka prvih nekoliko sati provedenih na suncu, isti efekat postiže sa proizvodima za bronziranje nogu.

Pametni noktići

Nekoliko nedelja vremena

Zadebljala koža i popucali nokti se ne uklapaju dobro uz japanke i sandale. Da bi se na odmoru ostavio snažan pečat, vredi se brinuti o stopalima i negovati ih već nekoliko nedelja pre odlaska na godišnji odmor. Uz pomoć kupke za stopala, pilinga, pribora za uklanjanje zadebljale kože, grickalice za nokte i kreme kupatilo postaje pravi vellness hram. S vremena na vreme jedan dan namenjen za bosonogo kretanje je jako dobar za noge. Hodanje bosih nogu poboljšava držanje i generalno sprečava probleme sa stopalima. Želite više čvrstine i otpornosti u noktima? Cink, biotin, vitamin C i selen jačaju nokte na nogama i rukama, a jako su dobri i za kožu i kosu.

Nekoliko dana vremena

Nemate volje da stalno na odmoru lakirate nokte? Onda je ovo pravi trenutak da spremite nokte na nogama i rukama za put. Svako ko je vežbao (ili brzo uči) može da nanese gel na svoje prirodne nokte kod kuće, ojača ih ili pusti da se lak za nokte stvrdne u nekoliko slojeva pod LED lampom.

Last-Minute-savet

Koferi su spakovani, ali nokti nisu lakirani? Užurbano lakiranje noktiju pred put nikada nije dobra ideja. Lakiranje u užurbanosti pred polazak na put, i loš rezultat je zagarantovan. Bolje je: Jednom brzo preći preko nokta turpijom za dobijanje sjaja, tako da nokti izgledaju dobro negovani, a lakiranje noktiju ostaviti za kasnije. Potrebno je napomenuti da se duga putovanja u međuvremenu mogu divno iskoristiti, kako bi se stopala malo omekšala: stopala dobro namazati kremom obući pamučne čarape ili staviti posebnu masku za stopala i pustiti da deluje.