Active Beauty
Nega za razbuđivanje

Kozmetika sa formulom koja deluje protiv umora donosi energiju našoj koži.

Nega za razbuđivanje

Umorna i bleda koža stvar je prošlosti. Zahvaljujući posebnim kozmetičkim proizvodima koža i kosa dobijaju novu energiju. Ovi kozmetički proizvodi odmah pobeđuju znake umora.

Sadržaj
Uvod
Kako deluje
Za budne oči
Brzi udar svežine tokom tuširanja
Najbolji proizvodi

U sve uložiti sto posto sebe – svima nam je poznata ova želja. I to barem sto posto. Porodica, deca, domaćinstvo, partner, ljubav, slobodno vreme, fitnes, radost… pa onda ispočetka. U sve to uložiti sto posto sebe. Život sam po sebi ostavlja tragove umora koji se najbolje vide na našoj koži. Pritom se nedostatak sna i energije najpre odražava na licu i više se ne može nadoknaditi. Tu su i spoljni uticaji kao UV-zraci, dim cigareta, zagađenje vazduha, dugo radno vreme, premalo slobodnog vremena.

Čini se kako stres postaje konstanta u našim životima na što naša koža reaguje osećajem napetosti, bledim tenom, malim ali vidljivim borama i nateklim očima ujutro. Svi ti znaci postaju vidljivi svakodnevno, u jutarnjem odrazu u ogledalu. Budući da duga, hladna zima kožu dodatno čini umornom i beživotnom, upravo je sada pravo vreme za dodatnu porciju nege i energije. Krajnje je vreme da svoje ćelije napunimo kiseonikom i da ih snabdemo hranjivim sastojcima.

Moglo bi da vas zanima

Možemo da naučimo da budemo harizmatični 

Posebni proizvodi za negu s formulom protiv umorne kože i kose daju novi sjaj i još više elastičnosti. Kozmetika koja vraća svežinu, trenutno pobeđuje znake umora. Zateže kožu i podiže njenu otpornost, zahvaljujući čemu koža automatski izgleda svežije. Nega se prilagođava prirodnom tonu kože i tako ga ujednačava i za vreme tuširanja ili svakodnevne jutarnje nege ponovo puni energetske rezerve u ćelijama. Kozmetika je dostupna u linijama za muškarce i žene.

Bez umora. Balea MEN Q10 intenzivna krema za lice koja otklanja tragove umora.
Svežina. Fa sport dezodorans za svežinu tokom celog dana.
Nega. L’Oréal men expert hydra energetic ice balzam za negovanu mušku kožu lica koji pruža momemtalni osećaj rashlađivanja

 

 

 

 

Kako deluju proizvodi za negu s trenutnim efektom?

Ali postavlja se pitanje kako zapravo dolazi do tog trenutnog unosa energije? Osvežavajuća kozmetika za kožu, u zavisnosti od proizvođača do proizvođača, deluje na bazi različitih kombinacija aktivnih sastojaka. Rezultati koji pritom nastaju, uvek su isti. Kakve to veze ima sa formulom protiv umora?

  • vitamini i elementi u tragovima. Koktel vitamina A, C, E, F kao i elementi u tragovima poput kalcijuma, magnezijuma i cinka zatežu kožu, a ten poprima svežiji izgled i ružičastu boju.
  • hidratacija. Kozmetika koja vraća svežinu najčešće sadrži hijaluronsku kiselinu jer ona osigurava veliku količinu hidratacije zbog čega koža postaje sjajnija više glatka.
  • zaštitni sloj. Kompleks različitih antioksidanata (napadaju slobodne radikale) kao što su, na primer, koenzim Q10 ili različiti peptidi štite kožu od štetnih spoljnih uticaja.  Ujedno zateže kožu, čini je glatkom i vraća joj sjaj. Pritom treba imati na umu da je njegovo delovanje trajno.
  • arome. Mešavina aroma vitalizirajućih materija terija kao i onih koje razbuđuju kožu (kao što su, na primer, mirisi limuna, nane, limun-trave ili kafe). Ovo posebno važi za negujuće gelove za tuširanje koji razbuđuju.

Nega očiju protiv umora

Stres, manjak sna i odmora najpre se vide na očima oko kojih je koža posebno osetljiva pa reaguje na već pomenute uticaje. Otečene oči s tamnim mrljama su čest problem. Proizvodi, zahvaljujući kojima se nedostatak sna može nadomestiti barem vizualno, zaista će postići pravo malo jutarnje čudo.

Savet: nega očiju uz masažu – kremu nežno utapkajte na područje oko očiju, pa je sa dva prsta razmažite pokretima usmerenim ka spolja. Tako ćete smanjiti nadutost.

 

Kozmetika za područje oko očiju s delovanjem protiv umora postići će trenutne rezultate, ujednačava kožu i uklanja mrlje i druge znake iscrpljenosti.  Pored toga, zategnuta i hidrirana koža nakon svake primene postaje otpornija. Posebno je popularna kozmetika za negu područja oko očiju za muškarce. Njihova koža izložena je istim faktorima stresa, ali joj je potrebna posebna nega. Muška koža je jača i robusnija, odnosno za skoro 15 posto deblja od ženske kože. Koža muškarca ima više lojnih žlezda i mora da trpi svakodnevna oštećenja koja uzrokuje brijanje. Kozmetika za muškarce koja vraća energiju koži manje je masna i sadrži aktivne materije protiv upala koje uzrokuje brijanje. Ginseng, ekstrakti kafe i dodatna doza vitamina C hidriraju kožu i daju joj energiju pa lice trenutno deluje svežije.

1. Priprema. Nežnim štipkanjem stimulištite celu površinu kože lica kako biste polako razbudili lice.
2. Oživeti i masirati. Nastavite da nežno masirate celu površinu lica kako biste je snabdeli dovoljnom porcijom kiseonika, potrebnog za opuštanje.  Vrhovima prstiju pritisnite tačku 2 cm iznad unutrašnjeg ugla oka kako bi oči i vizualno delovale razbuđeno.

Brzi udar svežine aromatičnim gelom za tuširanje

Ako vam buđenje ujutru teško pada, onda bi trebalo da probate aromatične gelove za tuširanje. Skoro da i nema boljeg načina za razbuđivanje. Kod takvih proizvoda za tuširanje u prvom planu je, naravno, sam doživljaj svežine koji dolazi u obliku mirisnih nota limuna, narandže, vrbene, nane ili bergamota. Miris koji unosi svežinu, širi se tokom tuširanja, oslobađajući nas i poslednjih tragova umora. Ako se usput tuširate u hladnijoj vodi nego inače, ništa vas više neće sprečiti u tome da dan započnete poletno.

Preporuka: tuširanje naizmenično hladnom pa toplom vodom razbuđuje, dobro je za cirkulaciju i jača imunitet.

Sjajna i poletna kosa se kao i koža bez bora takođe smatra privilegijom mladosti. Ali i mlađa kosa je izložena štetnim spoljašnjim i unutrašnjim uticajima i može da deluje umorno. Uzrok mogu biti hladni zimski uslovi ili smanjen unos zdrave hrane, a posledice su jasno vidljive: kosa gubi mekoću, sjaj i volumen i onda se smanjuju prirodna vitalnost i čvrstoća vlasi. Teme glave gubi vlagu. Ali nemojte da se brinete, jer uz posebnu negu i u ovom slučaju možemo da napunimo energetske rezerve. Nikada nije kasno za poziv na buđenje.

 

5 prirodnih osveživača

 

Maleni trikovi za podizanje energije.

Masaža. Svaki dan nežno izmasirajte područje oko očiju.
Smeh. Osmeh vas čini lepšima i pristupačnijima.
Voda. Povećajte dnevni unos vode.
Odmor. Jednom nedjeljno opustite se uz masku za lice.
Svež vazduh. Ako vam je blizu na posao idite pešice.